Το πρώτο ηλεκτρικό Lexus UX 300e έρχεται το 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πρώτο ηλεκτρικό Lexus UX 300e έρχεται το 2020
Μετά τη μεγάλη εμπειρία της στα υβριδικά αυτοκίνητα, ήρθε η ώρα για τη Lexus να μπει στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη εποχή της αυτοκίνησης.

Την Κίνα και τη διεθνή έκθεση της πόλης Guangzhou επέλεξε η ιαπωνική premium μάρκα για να παρουσιάσει επίσημα το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη γκάμα της. Πρόκειται για UX 300e, το οποίο, για τους γνωρίζοντες, βασίζεται στο υφιστάμενο μικρό – μεσαίο SUV, το UX 300.

Lexus UX 300e

Οι διαφορές με το υβριδικό αδελφάκι του εντοπίζονται σε μικρές λεπτομέρειες, όπως στις ζάντες, στο μικρότερο ύψος και στη μείωση των αεραγωγών που απαιτεί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Το εσωτερικό επίσης έχει την ίδια σχεδίαση, αν και τόσο η διάταξη, όσο και τα ίδια τα όργανα έχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στον αντίστοιχο ψηφιακό πίνακα.

Lexus UX 300e

Όσον αφορά στα ηλεκτρικά μέρη, ο κινητήρας 204 ίππους και 300 Nm ροπή, ενώ η αυτονομία φτάνει στα 400 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, σύμφωνα όμως με το πρωτόκολλο NEDC. Στο πιο αυστηρό και ήδη σε εφαρμογή WLTP, το νούμερο αυτό θα είναι αρκετά μειωμένο.

Ενέργεια παρέχει μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 54.3 kWh τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Η φόρτιση διαρεκί 50 λεπτά σε ταχυφορτιστή 50 kW από 10-80%, ή 7 ώρες σε πρίζα σπιτιού 6,6 kW, για το ίδιο ποσοστό φόρτισης.

Lexus UX 300e

Σύμφωνα με τη Lexus το UX 300e ακολουθεί τη λογική της κορυφαίας πολυτέλειας και άνεσης όλων των μοντέλων της, ενώ προσφέρει κορυφαία ηχομόνωση. Μάλιστα, με στόχο οι επιβάτες να μην χάνουν εντελώς την επαφή με το περιβάλλον, ένα ψηφιακό σύστημα με την ονομασία Active Sound Control αναλαμβάνει να αναπαράγει όσους ήχους δημιουργεί η κίνηση του αυτοκινήτου και έχουν σχέση με την ασφάλεια.

Lexus UX 300e

Διάφορα προγράμματα οδήγησης δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέγει το επίπεδο της απόκρισης του κινητήρα αλλά και της ανάκτησης ενέργειας, ενώ προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης αναλαμβάνουν να προσφέρουν εξαιρετική ηρεμία και ασφάλεια στον οδηγό και στους επιβάτες.

Lexus UX 300e

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις του νέου Lexus UX 300e θα ξεκινήσουν αρχικά από την Ευρώπη και την Κίνα το 2020, ενώ στην Ιαπωνία από το 2021. Για την αγορά των ΗΠΑ δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider