Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Archegos για απάτες και χειραγώγηση της αγοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Archegos για απάτες και χειραγώγηση της αγοράς
Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για απάτες και χειραγώγηση της αγοράς. 

Στη σύλληψη του πρώην ιδιοκτήτη της Archegos Capital Management, Bill Hwang, και του του πρώην CFO, Patrick Halligan, προχώρησαν οι οποσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, για κατηγορίες που συνδέονται με την κατάρρευση του fund Archegos πέρυσι, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επιβεβαιώνει την είδηση, οι δύο άνδρες κατηγορούνται για απάτες και χειραγώγηση της αγοράς, που προκάλεσε απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τράπεζες, επενδυτές και τους εργαζόμενους στην εταιρεία.

Η υπόθεση του Archegos Capital Management

Το Archegos Capital Management ήταν ένα family office που διαχειρίζονταν assets περίπου 10 δισ. δολαρίων, χάρη σε ένα «παραθυράκι» του νόμου, που του έδινε το «πάτημα» να κινείται αυτόνομα χωρίς να υπάρχει η ανάγκη υποβολής αναφορών, καθώς η λειτουργία του Archegos ως family office τον εξαιρεί από την εγγραφή του στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ο Μπιλ Χουάνγκ πρώην διευθυντής της επενδυτικής Tiger Asia και ιδρυτής της Archegos είχε κατηγορηθεί το 2012 για insider trading καταβάλλοντας ένα πρόστιμο της τάξεως των 44 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο διακανονισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζημιές στο α' τρίμηνο για την Credit Suisse - Πλήγμα από τον πόλεμο και το Archegos

Ο Ελ-Εριάν για την υπόθεση Archegos - Πώς επηρεάζει τις τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider