Αίγυπτος: Άνοιξε η διάβαση της Ράφα - Με το «σταγονόμετρο» η διέλευση των αμάχων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αίγυπτος: Άνοιξε η διάβαση της Ράφα - Με το «σταγονόμετρο» η διέλευση των αμάχων
Χαλάσματα από βομβαρδισμούς στη Γάζα
Με τον Αιγύπτιο πρόεδρο επικοινώνησε ο Βρετανός πρωθυπουργός, προσφέροντας υποστήριξη για να μείνει ανοικτό το συνοριακό πέρασμα.

Σε μια νεότερη εξέλιξη, η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι η συνοριακή διάβαση της Ράφα στα σύνορα με τη Γάζα έχει ανοίξει.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου είχε ζητήσει από το Ισραήλ να σταματήσει τις πυραυλικές επιθέσεις κοντά στο συνοριακό πέρασμα, καθώς τα πλήγματα δυσχεραίνουν την επιχείρηση εκκένωσης των αμάχων από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Όμως ακόμα και με αυτή την εξέλιξη αναφέρει το BBC, ακόμα και αν το πέρασμα παραμείνει ανοικτό, η αποχώρηση των αμάχων από τη Γάζα είναι τρομερά δύσκολη, με τεράστια ώρα αναμονής για να περάσουν τα σύνορα καθώς υπό κανονικές συνθήκες η Αίγυπτος έδινε ημερησίως 400 άδειες διέλευσης.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ πρόσφερε στην Αίγυπτο την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για να παραμείνει ανοιχτό το συνοριακό πέρασμα, για ανθρωπιστικούς και προξενικούς λόγους, ώστε μεταξύ άλλων να εγκαταλείψουν τη Γάζα και Βρετανοί υπήκοοι που ζουν στον θύλακα.

Σύμφωνα με τον Gueardian, o Βρετανός πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι σήμερα το πρωί και αναγνώρισε «ότι η κατάσταση ασφαλείας στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα αποτελεί πρόκληση».

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Σούνακ προσέφερε στον Αιγύπτιο πρόεδρο την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για να προσπαθήσει να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση και να διατηρήσει το συνοριακό πέρασμα ανοικτό.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή καθώς εξελίσσεται η κατάσταση», ανέφερε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Στο στόχαστρο διοικητές της Χαμάς και σήραγγες στη Γάζα πριν την έναρξη της εισβολής - Ρουκέτες στο Τελ Αβίβ

Σολτς: Όποιος δοξάζει τη Χαμάς και καίει ισραηλινές σημαίες είναι αντιμέτωπος με ποινική δίωξη

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή σκοτεινιάζει την παγκόσμια οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider