Απέτυχε ξανά η προσπάθεια της ΕΕ για παγκόσμιο εταιρικό φόρο - Μπλόκο Πολωνίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απέτυχε ξανά η προσπάθεια της ΕΕ για παγκόσμιο εταιρικό φόρο - Μπλόκο Πολωνίας
Απέτυχε για ακόμη μια φορά η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσει και να εφαρμόσει γρήγορα έναν ελάχιστο εταιρικό φόρο ύψους 15%.

Απέτυχε για ακόμη μια φορά η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσει και να εφαρμόσει γρήγορα έναν ελάχιστο εταιρικό φόρο ύψους 15%, καθώς η Πολωνία συνεχίζει να μπλοκάρει μια συμφωνία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πολωνική κυβέρνηση αυξάνει την απομόνωσή της ολοένα και περισσότερο, καθώς Σουηδία και Εσθονία απέσυραν τη διαφωνία τους με τον φόρο, έχοντας λάβει ορισμένες παραχωρήσεις σχετικά με την εφαρμογή και την ευελιξία αυτού.

Μιλώντας στη συνάντηση των ΥΠΕΞ στο Λουξεμβούργο, η υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Magdalena Rzeczkowska είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη ένας νομικά δεσμευτικός μηχανισμός που να συνδέει την εφαρμογή του ελάχιστου φόρου με το άλλο τμήμα της παγκόσμιας συμφωνίας, που αφορά τη διαχείριση των πολυεθνικών εταιρειών τεχνολογίας.

«Πρέπει να διατηρήσουμε τον στόχο μας για την πλήρη εισαγωγή της παγκόσμιας λύσης και των δύο πυλώνων», είπε η Rzeczkowska. «Δεν υποστηρίζουμε τον διαχωρισμό των δύο πυλώνων στην ΕΕ».

Η αδράνεια στην εφαρμογή ελάχιστου φόρου είναι ιδιαίτερα ενοχλητική για τη Γαλλία, η οποία έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει συμφωνία έως το τέλος της προεδρίας της στην ΕΕ τον Ιούνιο. Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν παρουσιάσει παραχωρήσεις στην Πολωνία για να δημιουργήσουν έναν ισχυρότερο δεσμό μεταξύ των δύο μερών της παγκόσμιας συμφωνίας, που υποστήριξαν πέρυσι περίπου 140 χώρες, συμπεριλαμβανομένων όλων των κρατών της ΕΕ.

«Οι επικρίσεις της Πολωνίας έχουν ληφθεί υπόψη και όλα τα κράτη μέλη έχουν κάνει μια προσπάθεια να επιτύχουν αυτή τη συναίνεση για να σημειωθεί σημαντική πρόοδος για τη διεθνή φορολογία», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ. «Λυπάμαι που η Πολωνία δεν το καταλαβαίνει και προβάλλει επιχειρήματα που δεν είναι πειστικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ - Πράσινη Συμφωνία: Αλλάζουν οι κανόνες για τις βιομηχανικές εκπομπές

Ευρωκοινοβούλιο: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις της ΕΕ για τη Μισθολογική Διαφάνεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider