Προχωρά εν μέσω κορoνοϊού η εισαγωγή του ηλεκτρονικού τιμολογίου στο Δημόσιο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προχωρά εν μέσω κορoνοϊού η εισαγωγή του ηλεκτρονικού τιμολογίου στο Δημόσιο
Συστάθηκε στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ομάδα εργασίας που θα αναλάβει την εισαγωγή του ηλεκτρονικού τιμολογίου και την απαραίτητη κωδικοποίηση αγαθών και υπηρεσιών.

Η κρίση του κορονοϊού δεν εμποδίζει το υπουργείο Οικονομικών στην υλοποίηση της ήδη σχεδιασθείσας μεταρρύθμισης του δημοσιονομικού συστήματος της κεντρικής διοίκησης και της λοιπής γενικής κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της λογιστικής μεταρρύθμισης συστάθηκε στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ομάδα εργασίας που θα αναλάβει την εισαγωγή του ηλεκτρονικού τιμολογίου και την απαραίτητη κωδικοποίηση αγαθών και υπηρεσιών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Το έργο της ομάδας εργασίας περιλαμβάνει:

-Τον καθορισμό της αρχιτεκτονικής, των διαδικασιών παραλαβής, διοικητικής και λογιστικής επεξεργασίας και πληρωμής ηλεκτρονικού τιμολογίου, των απαιτήσεων διαλειτουργικότητας και διασύνδεσης με τα εμπλεκόμενα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα του δημοσίου και ιδίως με το αναβαθμισμένο στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Δημοσιονομικής Πολιτικής (Gov.ERP), των τεχνικών προϋποθέσεων ασφάλειας και προστασίας δεδομένων και κάθε άλλου τεχνικού και ειδικού θέματος αναγκαίου για την εφαρμογή τους.

-Την κωδικοποίηση του εθνικού μορφότυπου του ηλεκτρονικού τιμολογίου, του περιεχομένου και της μορφής του ηλεκτρονικού τιμολογίου στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο έκδοσης ηλεκτρονικών τιμολογίων. Προσδιορισμός κατάλληλου συστήματος και κατάλληλης διαδικασίας κωδικοποίησης για όλες τις εμπλεκόμενες αρχές και για την ηλεκτρονική κωδικοποίηση και καταγραφή στα προβλεπόμενα μητρώα όλων των παραλαμβανομένων αγαθών και υπηρεσιών.

-Τη διεκπεραίωση των διαγωνιστικών διαδικασιών του έργου, όσον αφορά στην υλοποίηση του ηλεκτρονικού τιμολογίου και της ηλεκτρονικής κωδικοποίησης και καταγραφής των παραλαμβανομένων αγαθών και υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider