Στασιμότητα στο Χρηματιστήριο στις 1.320 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στασιμότητα στο Χρηματιστήριο στις 1.320 μονάδες
Επιλεκτικό ενδιαφέρον και σταθεροποιητικές κινήσεις στις 1.320 μονάδες.

Στασιμότητα στις 1.320 μονάδες καταγράφηκε στη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο να παραμένει χαμηλός, λόγω και της εποχής, ενώ η μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές δεν ευνοοεί το κλίμα στο εσωτερικό.

Όπως αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, «η Επενδυτική βαθμίδα είναι προ των πυλών μιας και η Scope είναι ο προπομπός και για τους μεγάλους που ουσιαστικά παίζουν και ρόλο για νέες εισροές χρήματος. Από την μία το νέο είναι δυνατό αλλά από την άλλη αναμενόμενο και λίγο έως πολύ προ εξοφλημένο. Παρόλα αυτά η αγορά ξέρει ότι μπροστά της έχει το επόμενο ορόσημο αυτό της DBRS που είναι στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ουσιαστικά ακόμα και διόρθωση να βγάλει η αγορά έχοντας όλα τα περιθώρια υπάρχουν εύκαιροι αγοραστές που περιμένουν πως και πώς να πάρουν θέση την μοναδική Ευρωπαϊκή οικονομία που περιμένει επενδυτική βαθμίδα. Καλό θα ήταν οι μεσοπρόθεσμοι να μην ανησυχούν στις διορθώσεις με τους βραχυπρόθεσμους να κινούνται πιο προσεχτικά μιας και η αγορά έδειξε πως διορθώνει κατά την διάρκεια της εβδομάδας ασχέτου αν μάζεψε τις απώλειες μετά το ενδοσυνεδριακό χαμηλό της προηγούμενης Τετάρτης στις 1.281 μονάδες. Πλέον αυτό είναι και το νέο μας στοπ σε ημερήσιο κλείσιμο.

Τεχνικά η αγορά θα μπορούσε να δώσει συνέχιση της κίνησης μόνο με κλείσιμο πάνω από τις 1.332 μονάδες με το 1.400 να είναι επόμενος στόχος. Αντίστοιχα κλείσιμο κάτω από το 1.281 θα μπορούσε να μας φέρει στην ζώνη του 1.200-1.230 με το 1.264 πολύ σημαντικό επίπεδο (σε κλείσιμο εβδομάδας)».

Φυσικά, τα βλέμματα στρέφονται στις δύο εκθέσεις της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ και δύο ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό πριν από την επόμενη FOMC τον Σεπτέμβριο και παρόλο που η πρώτη από αυτές την Παρασκευή έδωσε μεικτά πρόσημα, προκάλεσε ένα μεγάλο ράλι στην καμπύλη επιτοκίων. Ο πορεία του πληθωρισμού ακολουθεί την Παρασκευή μαζί με την έρευνα καταναλωτών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, η οποία περιέχει τη σημαντική σειρά προσδοκιών για τον πληθωρισμό. Στην Ευρώπη, έμφαση θα δοθεί στους αριθμούς του ΑΕΠ στο Ηνωμένο Βασίλειο (Παρασκευή), στη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία (σήμερα), στην ερευνα προσδοκιών καταναλωτή της ΕΚΤ (αύριο) και στην Κίνα ΔΤΚ/ΔΤΚ (Τετάρτη).

Παράλληλα, στις κορυφαίες επιλογές της λίστας «Macro Meets Micro» στην περιοχή EEMEA (Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) της Morgan Stanley, συγκαταλέγονται πλέον οι τίτλοι της Mytilineos και της Τράπεζα Πειραιώς.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε οριακή άνοδο 0,09% στις 1.320,65 μονάδες, με τον τζίρο στα 78,53 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημείωσε πτώση 0,07% στις 3.193,67 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,13% στις 1.093,29 μονάδες.

Στις τράπεζες, η Alpha Bank υποχώρησε κατά 1,46% στα 1,5905 ευρώ, η ΕΤΕ κατά 0,34% στα 6,418 ευρώ και η Eurobank σημείωσε πτώση κατά 0,28% στα 1,585 ευρώ. Αντίθετη πορεία με κέρδη 2,29% για τη Πειραιώς στα 3,57 ευρώ.

Με απώλειες έκλεισε η μετοχή της Μυτιληναίος στο 1,57% και τα 36,26 ευρώ, με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο -1,56% και τα 13,86 ευρώ, και την ElvalHalcor στο -1,74% και τα 2,26 ευρώ.

Στο κόκκινο έκλεισαν επίσης Cenergy, Τέρνα Ενεργειακή και Τιτάν.

Από την άλλη, κέρδη κατέγραψαν τα διυλιστήρια με τη ΜΟΗ στο 1,9% και τα ΕΛΠΕ στο 1,59% και τα 8,31 ευρώ. Ανοδικά επίσης Aegean, Σαράντης και ΟΠΑΠ με ΕΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider