«Μπερδεμένες» και επιφυλακτικές οι ευρωαγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπερδεμένες» και επιφυλακτικές οι ευρωαγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας
Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν οι ευρωαγορές, μετά από μία συνεδρίαση επιφυλακτικών κινήσεων. 

Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν οι ευρωαγορές, μετά από μία συνεδρίαση επιφυλακτικών κινήσεων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,09% στις 459,68 μονάδες, μετά τη «βουτιά» 2,4% της προηγούμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,13% στις 7.554 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,06% στις 7.319 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη «έπεσε» κατά 0,01% στις 15.950 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε 0,14% χαμηλότερα στις 28.547 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να σημειώνει πτώση 0,10% φθάνοντας στις 9.358 μονάδες.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για την πορεία του πληθωρισμού σε ΗΠΑ και Κίνα και οι επενδυτές φαίνεται πως τηρούν στάση αναμονής.

Όσον αφορά στις ΗΠΑ, οι αγορές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα μάκρο που έρχονται στη δημοσιότητα, αναζητώντας ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της Fed, όσον αφορά στα επιτόκια.

Πίσω στα ταμπλό, απώλειες 6% σημείωσε στο χρηματιστήριο της Γερμανίας η μετοχή της Siemens Energy, εν μέσω των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η γερμανική εταιρεία στον κλάδο των ανεμογεννητριών, που αναμένεται να αποφέρει πλήγμα ύψους 2,2 δισ. ευρώ.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, απρόσμενη βελτίωση εμφάνισε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη που καταρτίζει η Sentix, θέτοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών μηνών, παρ' όλο που η οικονομία παραμένει σε τροχιά ύφεσης.

Την ίδια ώρα, συρρίκνωση μεγαλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για τον Ιούνιο. Σε μηνιαίο επίπεδο, η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε 1,5% έναντι συρρίκνωσης 0,1% τον Μάιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση κατά 0,5%.

Τέλος, υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία για τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, σε μηνιαίο επίπεδο οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν κατά 0,3% έναντι πτώση 0,1% τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στασιμότητα στο Χρηματιστήριο στις 1.320 μονάδες

Πώς η Scope Ratings άνοιξε ξανά τον δρόμο στους «μεγάλους»

Bitcoin: Οι αναλυτές «βλέπουν» νέα πτώση σύντομα - Πού μπορεί να φθάσει

gazzetta
gazzetta reader insider insider