Brexit: Εκατομμύρια Βρετανοί τρέχουν να ανανεώσουν τα διαβατήριά τους - Διορία ως την Παρασκευή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Εκατομμύρια Βρετανοί τρέχουν να ανανεώσουν τα διαβατήριά τους - Διορία ως την Παρασκευή
Ένα «άτακτο» Brexit μπορεί να κοστίσει ακριβά σε Βρετανούς που έχουν προγραμματίσει ταξίδι σε χώρες της Σένγκεν.

Εκατομμύρια Βρετανοί ταξιδιώτες είναι πιθανό να έρθουν αντιμέτωποι με απαγόρευση εισόδου σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που η Βρετανία προχωρήσει σε Brexit χωρίς συμφωνία.

Για το λόγο αυτό καλούνται να ανανεώσουν τα διαβατήρια τους μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με το γνωστό ταξιδιωτικό περιοδικό, Which?.

Οι τουρίστες και οι επισκέπτες σε ταξίδι για λόγους εργασίας κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα κατά την είσοδο τους σε χώρες που ανήκουν στη ζώνη της Σένγκεν, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Σύμφωνα με το νόμο, οι επισκέπτες χρειάζονται συνήθως ένα περιθώριο τουλάχιστον έξι μηνών πριν από τη λήξη του διαβατηρίου τους για να ταξιδέψουν, όμως τα σύμφωνα με το δημοσίευμα του Which?, είναι πιθανό περίπου 3,5 εκατομμύρια από τα τρέχοντα βρετανικά διαβατήρια να μην συμμορφώνονται με τους κανόνες εγκυρότητας.

Ο Ρόρι Μπόλαντ, συντάκτης του ταξιδιωτικού περιοδικού Which? δήλωσε: «Εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να δουν τα σχέδια των διακοπών τους να καταρρέουν ή, ακόμα χειρότερα, να βρεθούν στην πύλη αναχώρησης της πτήσης τους και να μην μπορούν να ταξιδέψουν, αν δεν ανανεώσουν άμεσα το διαβατήριό τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider