Ζελένσκι: Πρόταση στον Μπάιντεν να επισκεφθεί το Κίεβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζελένσκι: Πρόταση στον Μπάιντεν να επισκεφθεί το Κίεβο
Δεν θα παραχωρήσουμε τα ανατολικά μας εδάφη στη Ρωσία για να τερματιστεί ο πόλεμος, ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να επισκεφθεί την Ουκρανία και επανέλαβε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει εδάφη στα ανατολικά της χώρας για να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία.

«Νομίζω ότι θα το κάνει», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, όταν ρωτήθηκε εάν γνώριζε τυχόν σχέδια για μια επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ. «Αλλά είναι δική του απόφαση, φυσικά, και εξαρτάται από την κατάσταση ασφάλειας. Αλλά νομίζω ότι είναι ο ηγέτης των Ηνωμένων Πολιτειών και γι' αυτό πρέπει να έρθει εδώ να δει».

Ο Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν σύντομα εάν θα στείλουν έναν ανώτερο αξιωματούχο στην Ουκρανία, ως ένδειξη υποστήριξης. Πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μετάβασης στο Κίεβο του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν ή του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Τα σχόλια του Ζελένσκι ήρθαν μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider