ΟΗΕ: Αδειάζει το ταμείο της UNRWA, της υπηρεσίας για τους Παλαιστινίους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΗΕ: Αδειάζει το ταμείο της UNRWA, της υπηρεσίας για τους Παλαιστινίους
Οι ταμειακές ροές στην υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστινίους, την UNRWA, θα έχουν αρνητικό πρόσημο τον επόμενο μήνα και τα οικονομικά της προβλήματα θα επιταχυνθούν στον Απρίλιο.

Τελευταία ενημέρωση: 11:34

Οι ταμειακές ροές στην υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστινίους, την UNRWA, θα έχουν αρνητικό πρόσημο τον επόμενο μήνα και τα οικονομικά της προβλήματα θα επιταχυνθούν στον Απρίλιο, εάν δεν αποκατασταθεί η χρηματοδότηση που ανεστάλη από σειρά χωρών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας.

«Θα έχουμε αρνητική ταμειακή ροή από τον Μάρτιο και μετά αυτό θα επιταχυνθεί τον Απρίλιο, εκτός κι αν αποδεσμευθεί η συνεισφορά που έχει παγώσει», δήλωσε ο επικεφαλής της UNRWA Φιλίπ Λαζαρινί στο ιρλανδικό δίκτυο RTE πριν από συνάντηση στο Δουβλίνο με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Αρνητική ταμειακή ροή καταγράφεται όταν ένας οργανισμός ή επιχείρηση έχει μεγαλύτερη εκροή από εισροή χρημάτων, κάτι που επηρεάζει την ικανότητά του να συντηρηθεί οικονομικά.

Το Ισραήλ έχει πει ότι η UNRWA, που βοηθά τους Παλαιστινίους για περισσότερο από 70 χρόνια, δεν εξυπηρετεί τον σκοπό της και βασικοί δωρητές ανέστειλαν τη χρηματοδότησή τους ύστερα από κατηγορίες ότι 12 από τους χιλιάδες Παλαιστίνιους εργαζομένους της UNRWA θεωρούνται ύποπτοι για ανάμιξη στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Λαζαρινί δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα αιτήματα για διάλυση της UNRWA είναι κοντόφθαλμα και μια τέτοια εξέλιξη θα επιδείνωνε την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέος γύρος απολύσεων στην Morgan Stanley - Θα επηρεαστούν εκατοντάδες εργαζόμενοι

Renault: Άλμα 7% για τη μετοχή μετά τη μεγάλη αύξηση μερίσματος

Σπ. Πρωτοψάλτης: Επανέρχεται η ΔΥΠΑ με το 2ο «JobReady» στις 17/2 - Ξεκινούν σύντομα ομαδικά εργαστήρια συμβουλευτικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider