Βόλτες για... ψώνια προτείνει η ΕΣΕΕ

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βόλτες για... ψώνια προτείνει η ΕΣΕΕ

Έξι διαδρομές για όλα τα γούστα των καταναλωτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης της Αθήνας δημιούργησαν και παρουσιάζουν οι έμποροι. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) το αντικείμενο της οποίας είναι η ανάδειξη «επιχειρηματικών διαδρομών» στην πόλη της Αθήνας με στόχο την ενίσχυση της εμπορικής τους κίνησης και των μικρών επιχειρήσεων που υπάρχουν και λειτουργούν σε αυτές. Μάλιστα σχεδιάζεται ήδη ένας χάρτης που θα διανέμεται σε τουριστικά πρακτορεία, ξενοδοχεία κλπ ενώ πληροφορίες υπάρχουν και στο διαδίκτυο (www.agora-athina.gr).

Αναφορικά με τις επιχειρηματικές διαδρομές όπως δήλωσε η διευθύντρια του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ) Βάλια Αρανίτου, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, ολοκληρώθηκε μία εκτεταμένη μελέτη στο πλαίσιο του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από ελληνικούς και από ευρωπαϊκούς πόρους, εντόπισε και προτείνει στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης 6 εμπορικές διαδρομές, 6 βόλτες στο κέντρο της Αθήνας.

Καθεμία από αυτές έχει έναν ιδιαίτερο θεματικό χαρακτήρα, αφού συγκεντρώνει πολλά καταστήματα με το ίδιο αντικείμενο και γειτνιάζει και με θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος. «Σε όλες, όμως, μπορεί κανείς να βρει την ομορφιά της Αθήνας, σε χώρους πολιτισμού και πνεύμονες αναψυχής. Αποτελούν ιδανικές ευκαιρίες όχι μόνο για έναν ωραίο περίπατο, αλλά και για να ανακαλύψει τη σύγχρονη Αθήνα», όπως είπε η ίδια.

Οι επιχειρηματικές διαδρομές

Η πρώτη διαδρομή αφορά στην ακριβή ένδυση και υπόδηση και είναι στην περιοχή του Κολωνακίου, η δεύτερη διαδρομή αφορά τα παραδοσιακά τρόφιμα και την εστίαση (ταβέρνες, εστιατόρια) σε μια περιοχή που εκτείνεται από την Ομόνοια προς την Κεντρική Αγορά , η τρίτη βόλτα είναι για δώρα στην ευρύτερη περιοχή της Πλάκας για τουριστικά είδη και ελληνική τέχνη, η τέταρτη διαδρομή είναι στα Εξάρχεια και αφορά βιβλιοπωλεία και καταστήματα δίσκων και αφισών, η πέμπτη βόλτα είναι η "κλασική" βόλτα στην ευρύτερη περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου (οδοί Ερμού, Περικλέους, Ευαγγελίστριας, Αγίου Μάρκου που αφορά δερμάτινα είδη και υπόδηση και η έκτη διαδρομή για ένδυση και υπόδηση σε προσβάσιμες τιμές αφορά στη μεικτή αγορά της Πατησίων και την Κυψέλη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider