Απρόσμενη συρρίκνωση 1,4% για την οικονομία των ΗΠΑ στο α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απρόσμενη συρρίκνωση 1,4% για την οικονομία των ΗΠΑ στο α' τρίμηνο
Εν μέσω των αυξημένων πληθωριστικών πιέσεων για το μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου και καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Σημαντική συρρίκνωση κατέγραψε η οικονομία των ΗΠΑ για το α' τρίμηνο του 2022, εν μέσω των αυξημένων πληθωριστικών πιέσεων για το μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου και καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε 1,4% για σε τριμηνιαίο επίπεδο, έναντι ανάπτυξης 6,9% στο δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια ανάπτυξη 1%.

Υπενθυμίζεται πως για το σύνολο του 2021 η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,4%, η ισχυρότερη ετήσια ανάπτυξη από το 1984.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, η προσωπική κατανάλωση αυξήθηκε 2,7% για το α' τρίμηνο έναντι αύξησης 2,5% στο δ' τρίμηνο του 2021 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στο 3,5%.

Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν στις 180.000 έναντι 184.000 αιτήσεων προηγουμένως, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 1,40 εκατ. έναντι 1,41 εκατ. την περασμένη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,39 εκατ. αιτήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider