Βούρδας: Χωρίς συνδυασμένες μεταφορές δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βούρδας: Χωρίς συνδυασμένες μεταφορές δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη

«Χωρίς σοβαρές συνδυασμένες μεταφορές και υποδομές που να τις εξυπηρετούν, δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση για την χώρα. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη», τονίζει στο insider.gr ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας.

Μιλώντας στο περιθώριο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο κ. Βούρδας σημειώνει ότι «είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί όλο το πλέγμα των υποδομών που θα εξυπηρετεί τις συνδυασμένες μεταφορές, είτε αυτό έχει να κάνει με δρόμους, με σιδηρόδρομο, με μεταφορικά μέσα, με εμπορευματικά κέντρα». Και προσθέτει πως όλα αυτά προβλέπονται στο στρατηγικό σχεδιασμό για τον κλάδο των Μεταφορών που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του χρόνου.

Αναφερόμενος στα θέματα του υπουργείου δηλώνει ότι προχωρά η ολοκλήρωση της ηλεκτροδότησης του τμήματος Λιανοκλάδι – Δομοκός μέσα στον Νοέμβριο και της εγκατάστασης συστημάτων τηλεδιοίκησης το οποίο αναμένεται να έχει παραδοθεί μέχρι 1/1/2019. Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνουν δοκιμαστικά δρομολόγια που ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία σε υψηλές ταχύτητες που θα επιτρέψουν να γίνονται τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή δήλωσε ότι αυτό έχει δύο σκέλη: «Το ένα αφορά τα υδατοδρόμια με το οποίο αναμορφώνουμε τον τρόπο λειτουργίας τους με τον διαχωρισμό της ίδρυσης που γίνεται από φορείς του Δημοσίου και της ιδιοκτησίας και λειτουργίες που μπορεί να γίνει από ιδιώτες. Το άλλο αφορά τα αστικά ΚΤΕΛ και τις αστικές συγκοινωνίες σε όλες τις περιοχές της χώρας πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με τον κ. Βούρδα, οι διαγωνισμοί για τα αστικά ΚΤΕΛ θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα με την ψήφιση του νομοσχεδίου και θα ακολουθήσει νέο νομοσχέδιο για τα υπεραστικά ΚΤΕΛ με στόχο και εκεί οι διαγωνισμοί να έχουν προκηρυχθεί στο σύνολο της χώρας μέχρι το τέλος του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider