Μικρή άνοδος στην Wall Street, πριν από το Τζάκσον Χολ - Κέρδη άνω του 10% για την Peloton

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή άνοδος στην Wall Street, πριν από το Τζάκσον Χολ - Κέρδη άνω του 10% για την Peloton
Ήπιες διακυμάνσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν όψει των στοιχείων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση: 17:31

Με μικρή άνοδο άλλα και διάχυτο το κλίμα νευρικότητας κινείται η Wall Street για την Τετάρτη, την ώρα που οι επενδυτές τελούν υπό αναμονή για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,17% ή 46,56 μονάδες στις 32.956 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,28% ή 10,13 μονάδες στις 4.139 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,48% ή 59,67 μονάδες στις 12.439 μονάδες.

Ο... φόβος της Fed

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στο διεθνές τραπεζικό συνέδριο του Τζάκσον Χαλ, που ξεκινά την Πέμπτη, με έμφαση στα όσα θα δηλώσει ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ, για την πορεία της επιτοκιακής πολιτικής της τράπεζας.

Αξιωματούχοι της Fed υπογραμμίζουν τις τελευταίες μέρες πως η τράπεζα θα συνεχίσει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο να θέσει και πάλι τον πληθωρισμό προς το 2%, από τα υψηλά των περίπου 40 ετών που βρίσκεται σήμερα.

Τα πρόσφατα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας δείχνουν μια «δυστοκία» στην ανάπτυξη της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες μερίδας των επενδυτών που υποστηρίζει ότι η αύξηση του κόστους δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις (συνεπάγεται από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed) έχει καταστήσει πιθανότερη μια ύφεση στις ΗΠΑ.

Την Παρασκευή αναμένονται ενδείξεις από την ομιλία του Πάουελ για το εάν η Fed σκοπεύει να «χαλαρώσει» τις αυξήσεις των επιτοκίων της τους επόμενους μήνες, προκειμένου να μην υπάρξει ο κίνδυνος ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Άνοδο 14% σημειώνει η μετοχή της Peloton, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση των προϊόντων της μέσω της πλατφόρμας της Amazon για τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως η Tesla θα προχωρήσει σε split της μετοχής 3 προς 1, με τις νέες μετοχές να κάνουν «πρεμιέρα» στην Wall Street την Πέμπτη. Είναι το δεύτερο split που θα κάνει η εταιρεία του Έλον Μασκ, καθώς το 2022 είχε προχωρήσει σε ένα ακόμη, με αναλογία 5 προς 1.

Η μετοχή ενισχύεται 1,7%.

Μάκρο

Πτώση 0,77% σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο, στην πρώτη μηνιαία μείωση που καταγράφεται σε διάστημα σχεδόν τριών ετών, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων στέγασης Black Knight.

Ενώ η πτώση των τιμών μπορεί να φαίνεται μικρή, είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε επίπεδο μήνα από τον Ιανουάριο του 2011. Πρόκειται, επίσης, για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση για μήνα Ιούλιο από το 1991, μετά το -0,9% που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο του 2010, στη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.

Οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, ωστόσο, συγκριτικά με τον περασμένο μήνα, ο ρυθμός επιβραδύνθηκε, όπως καταγράφει το Reuters.

Aυτή η τάση υποδηλώνει πως οι επιχειρηματικές δαπάνες για εξοπλισμό θα μπορούσαν να παρουσιάσουν δυσκολίες ανάκαμψης μετά και τη συρρίκνωση που παρατηρήθηκε το δεύτερο τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά χωρίς τα αεροσκάφη είδαν άνοδο 0,4% τον περασμένο μήνα και 0,9% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider