Περιορίζονται οι απώλειες στην Wall Street παρά την ανησυχία των επενδυτών για τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιορίζονται οι απώλειες στην Wall Street παρά την ανησυχία των επενδυτών για τα επιτόκια
Πληθαίνουν οι ανησυχίες για αυξημένα επιτόκια και αυστηρότερη νομισματική πολιτική. 

Τελευταία ενημέρωση: 21:00

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στους κύριους δείκτες της Wall Street την Δευτέρα, καθώς πληθαίνουν οι ανησυχίες για αυξημένα επιτόκια και αυστηρότερη νομισματική πολιτική, με φόντο τις αναφορές της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Τα δέκα λεπτά που διήρκησε η ομιλία του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole την Παρασκευή ήταν αρκετά ώστε η αμερικανική αγορά να λάβει το μήνυμα πως η Fed θα συνεχίσει την επιθετική της πολιτική στο θέμα των αυξήσεων στα βασικά της επιτόκια με στόχο την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο Τζερόμ Πάουελ, απευθυνόμενος σε περίπου 120 Κεντρικούς Τραπεζίτες, επενδυτές, αναλυτές της αγοράς και στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν, επανέλαβε την πρόθεση της Fed να χρησιμοποιήσει όλα της τα όπλα για την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2%, προειδοποιώντας πως η δράση της Τράπεζας να, θα «προκαλέσει πόνο» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, στέλνοντας στα «τάρταρα» τους δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί σχεδόν κατά 1.000 μονάδες, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq έχασαν αντίστοιχα 3,37% και 3,94%.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones χάνει 32,93 μονάδες ή 0,10% στις 32,250 μονάδες. Ο S&P 500 πέφτει 2,94 μονάδες ή 0,08% στις 4.054 μονάδες και ο Nasdaq αποδυναμώνεται κατά 46,72 μονάδες ή 0,38% στις 12,094 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των 500 εταιρειών που συνθέτουν τον S&P, το 43% των εισηγμένων στην «Μητέρα των Αγορών» κατέγραψαν απώλειες τουλάχιστον 4% στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τις συνολικές απώλειες στην κεφαλαιοποίησή τους να ξεπερνούν τα 63,8 δισ. δολάρια.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Honda Motor κινείται 1,3% υψηλότερα μετά την ανακοίνωση πως ενώνει δυνάμεις με την LG Energy Solution για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στις ΗΠΑ, με την επένδυση να ανέρχεται σε 4,4 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Ενέργειας στις 9 Σεπτεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider