Wall Street: Οι φόβοι για τα επιτόκια έφεραν απώλειες - 100 μονάδες χαμηλότερα ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Οι φόβοι για τα επιτόκια έφεραν απώλειες - 100 μονάδες χαμηλότερα ο Dow
Οι συναλλαγές στη συνεδρίαση της Δευτέρας στην Wall Street δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα από το sell off της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι συναλλαγές στη συνεδρίαση της Δευτέρας στην Wall Street δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα από το sell off της προηγούμενης εβδομάδας, το οποίο συνεχίστηκε σήμερα με φόντο τις ανησυχίες που προκάλεσε στους επενδυτές η δεκάλεπτη ομιλία του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole την Παρασκευή.

Οι δηλώσεις του ήταν αρκετές ώστε η αμερικανική αγορά να λάβει το μήνυμα πως η Fed θα συνεχίσει την επιθετική της πολιτική στο θέμα των αυξήσεων στα βασικά της επιτόκια με στόχο την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Ο Τζερόμ Πάουελ, απευθυνόμενος σε περίπου 120 Κεντρικούς Τραπεζίτες, επενδυτές, αναλυτές της αγοράς και στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν, επανέλαβε την πρόθεση της Fed να χρησιμοποιήσει όλα της τα όπλα για την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2%, προειδοποιώντας πως η δράση της Τράπεζας να, θα «προκαλέσει πόνο» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, στέλνοντας στα «τάρταρα» τους δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί σχεδόν κατά 1.000 μονάδες, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq έχασαν αντίστοιχα 3,37% και 3,94%.

Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έχασε 184,41 μονάδες ή 0,57% στις 32,098 μονάδες. Ο S&P 500 έπεσε 27,05 μονάδες ή 0,67% στις 4.030 μονάδες και ο Nasdaq αποδυναμώθηκε κατά 124,04 μονάδες ή 1,02% στις 12,017 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των 500 εταιρειών που συνθέτουν τον S&P, το 43% των εισηγμένων στην «Μητέρα των Αγορών» κατέγραψαν απώλειες τουλάχιστον 4% στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τις συνολικές απώλειες στην κεφαλαιοποίησή τους να ξεπερνούν τα 63,8 δισ. δολάρια.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Honda Motor έκλεισε με άνοδο 0,41%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε έως και 1,3% υψηλότερα μετά την ανακοίνωση πως ενώνει δυνάμεις με την LG Energy Solution για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στις ΗΠΑ, με την επένδυση να ανέρχεται σε 4,4 δισ. δολάρια.

Εμπορεύματα

Ράλι σημείωσε το πετρέλαιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας με την τιμή στις ΗΠΑ να καταγράφουν άλμα άνω του 4% κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, το WTI έκλεισε στα 97,01 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 4,2% ή 3,95 δολάρια, στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός. Tα συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 1.749,7 δολάρια/ουγγιά με πτώση 10 σεντς 0,01%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ράλι στο πετρέλαιο - Έφτασε το υψηλότερο επίπεδο του μήνα

Κλείσιμο με ήπιες απώλειες για τον χρυσό

gazzetta
gazzetta reader insider insider