Wall Street: «Μουδιασμένη» προσπάθεια ανάκαμψης, αναμένοντας τις κινήσεις της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Μουδιασμένη» προσπάθεια ανάκαμψης, αναμένοντας τις κινήσεις της Fed
Την Τρίτη οι τρεις βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου κατέγραψαν τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες τους από τον Ιούνιο του 2020.

Μικρή άνοδο σημειώνει η Wall Street, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να προσπαθεί να ανακάμψει από τη... συντριβή της Τρίτης και με τους επενδυτές να αναμένουν τις επόμενες κινήσεις στο μέτωπο των βασικών επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,08% ή 25,60 μονάδες στις 31.130 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,24% ή 9,88 μονάδες στις 3.940 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,17% ή 19,82 μονάδες στις 11.649 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη οι τρεις βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου κατέγραψαν τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες τους από τον Ιούνιο του 2020.

Αναμονή για τα επιτόκια της Fed

Οι επενδυτές αποτιμούν τα στοιχεία για τις πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία, με τις μετρήσεις για τον δείκτη τιμών καταναλωτή και τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ να φανερώνουν πως ο πληθωρισμός δεν υποχωρεί σημαντικά, εντείνοντας τις ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάζει η νομισματική επιτροπή της Fed (FOMC) και οι αναλυτές αναμένουν μια αύξηση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας κατά 0,75%, στο πλαίσιο του στόχου της για να θέσει τον πληθωρισμό στο 2%.

Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία υποδηλώνουν πως η Fed θα συνεχίσει την επιθετική σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής το επόμενο χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριών και φέρνοντας στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ.

Μάκρο

Την επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ κατά τον Αύγουστο, όπως αυτά ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ο δείκτης PPI διαμορφώθηκε σε ετήσιο επίπεδο στο 8,7% έναντι 9,8% του Ιουλίου και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 8,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Μεγάλες απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές, μετά από το ράλι του +150%

Η Comcast διπλασιάζει τις επαναγορές μετοχών - Στα 20 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider