Μικρά κέρδη στην Wall Street, αλλά με έκδηλο τον προβληματισμό για την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρά κέρδη στην Wall Street, αλλά με έκδηλο τον προβληματισμό για την Fed
Ήπια άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Μικρή άνοδος και σημαντική νευρικότητα επικράτησε για την Τετάρτη στην Wall Street, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να συνεχίζει να προβληματίζεται από την ανησυχία για τη νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 0,10% ή 30,12 μονάδες στις 31.135 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,34% ή 13,52 μονάδες στις 3.946 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιήθηκε 0,74% ή 86,10 μονάδες στις 11.719 μονάδες.

Αναμονή για τα επιτόκια της Fed

Οι επενδυτές «έκαναν ταμείο» με τα στοιχεία για τις πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία, με τις μετρήσεις για τον δείκτη τιμών καταναλωτή και τον δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ να φανερώνουν πως ο πληθωρισμός δεν υποχωρεί σημαντικά, εντείνοντας τις ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

Την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάζει η νομισματική επιτροπή της Fed (FOMC) και οι αναλυτές αναμένουν μια αύξηση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας κατά 0,75%, στο πλαίσιο του στόχου της για να θέσει τον πληθωρισμό στο 2%.

Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία υποδηλώνουν πως η Fed θα συνεχίσει την επιθετική σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής το επόμενο χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριών και φέρνοντας στο προσκήνιο το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Η Netflix προσδοκά πως το νέο πακέτο με διαφημίσεις που αναμένεται να λανσάρει στην streaming πλατφόρμας της θα της προσφέρει δεκάδες εκατ. νέων συνδρομητών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η WSJ, επικαλούμενη πηγές της Netflix, η εταιρεία αναμένει πως το νέο συνδρομητικό πακέτο χαμηλότερου κόστους θα της αποφέρει 40 εκατ. νέους συνδρομητές μέχρι το γ' τρίμηνο του 2023.

Εμπορεύματα

Άνοδο κατέγραψαν για την Τετάρτη τα συμβόλαια του πετρελαίου, στον απόηχο των στοιχείων για τα αποθεματικά των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Οκτωβρίου, κέρδισαν 1,3% ή 1,17 δολάρια στα 88.48 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Νοεμβρίου, το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) κατέγραφαν άνοδο 1,20% ή 1,11 δολάρια στα 94.28 δολάρια ανά βαρέλι.

Μικρές απώλειες κατέγραψε για την Τετάρτη ο χρυσός, καθώς τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου, παράδοσης Δεκεμβρίου, υποχώρησαν 0,5% ή 8,30 δολάρια στα 1.709,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Μάκρο

Την επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ κατά τον Αύγουστο, όπως αυτά ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα οι απώλειες

Χρηματιστήριο: Απώλειες για 2η ημέρα αλλά «κρατήθηκε» πάνω από τις 830 μονάδες

gazzetta
gazzetta reader insider insider