Έντονη μεταβλητότητα στην Wall Street ενόψει της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έντονη μεταβλητότητα στην Wall Street ενόψει της Fed
Προσπάθεια να ανακοπεί το αρνητικό σερί στην αμερικανική αγορά, πριν το νέο «χτύπημα» της Fed για τα επιτόκια.

Τελευταία ενημέρωση 22.46

Iσχυρή μεταβλητότητα καταγράφουν την Δευτέρα οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (20-21 Σεπτεμβρίου) και στις επόμενες κινήσεις της αναφορικά με το ύψος των βασικών της επιτοκίων, την στιγμή που τα ποσοστά του πληθωρισμού εξακολουθούν να ρίχνουν την «σκιά» τους πάνω από την ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 197 μονάδες ή 0,64% και βρίσκεται στα επίπεδα των 31.020 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,63% στις 3.897 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος κερδίζει 0,74% στις 11.533 μονάδες.

Στο ταμπλό, παρά τις απώλειες των τριών βασικών δεικτών, ανοδικά κινούνται οι τίτλοι των εταιρειών ταξιδιού, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με τις Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean και Carnival να ενισχύονται κατά 1,2%, 3,1% και 2,3% αντίστοιχα. Κέρδη 1% και για τις μετοχές των Hilton, Marriott και Wynn Resorts, ενώ ισχυρή άνοδο 2,8% σημειώνει η μετοχή της American Airlines.

Την ίδια στιγμή, σε υψηλά 11 ετών διαμορφώνεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου, με το ποσοστό να ξεπερνάει το 3,5% για πρώτη φορά από το 2011, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στην αγορά ομολόγων, αφήνοντας -προς στιγμή- στην άκρη τις μετοχές.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν την χειρότερη τους επίδοση από τις αρχές Ιουνίου, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία προκάλεσαν διαδοχικά sell off στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς εκτιμάται πως η διατήρηση των πληθωριστικών πιέσεων και τον Αύγουστο θα φέρουν την «αντίδραση» της Fed, με τους αναλυτές να προβλέπουν ακόμα μία «γενναία» αύξηση στα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω από $70 δισ. έχασαν στο 24ωρο τα κρυπτονομίσματα - Το βλέμμα στην Fed

Φυσικό αέριο: Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των ευρωπαϊκών τιμών - Σε χαμηλά 2 μηνών

gazzetta
gazzetta reader insider insider