Σημαντικές απώλειες στη Wall Street, πριν από τη Fed - Πτώση κοντά στις 400 μονάδες για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντικές απώλειες στη Wall Street, πριν από τη Fed - Πτώση κοντά στις 400 μονάδες για τον Dow Jones
Κλίμα νευρικότητας στο αμερικανικό χρηματιστήριο, πριν από τις αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας για τα επιτόκια.

Μεγάλη πτώση σημειώνεται στην Wall Street, εν αναμονή των ανακοινώσεων από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι για τις επόμενες κινήσεις στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής της χώρας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones πέφτει 1,18% ή 367, 16 μονάδες στις 30.652 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 1,13% ή 43,77 μονάδες στις 3.856 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,91% ή 101,68 μονάδες στις 11.431 μονάδες.

Οι προβολείς στην Fed

Σημειώνεται πως σήμερα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) και αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί νέα αύξηση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας, με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία. Σύμφωνα με το Reuters, η πλειονότητα των επενδυτών αναμένει μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες, παρόμοια με αυτή της συνεδρίασης του Ιουλίου, χωρίς να αποκλείεται μια ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης των 100 μονάδων βάσης.

Πέρα από τις αποφάσεις για τα επιτόκια, οι αναλυτές αναμένουν τις εκτιμήσεις της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, στις οποίες θα αναφερθεί ο επικεφαλής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά από τη συνεδρίαση της FOMC. Το ενδιαφέρον θα στραφεί στο κατά πόσο η Fed σκοπεύει να αφήσει το «γκάζι» από τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, σε περίπτωση που αυτή επιφέρει ύφεση στις ΗΠΑ.

Μάκρο

Οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 12,2% σε μηνιαίο επίπεδο, φτάνοντας τις 1,57 εκατ., ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο της τάξης του 0,3%.

Ωστόσο, οι οικοδομικές άδειες στις ΗΠΑ σημείωσαν ισχυρή πτώση, πέφτοντας κατά 10% τον Αύγουστο, στις 1,51 εκατ. άδειες. Οι αναλυτές ανέμεναν μια υποχώρηση κατά 4,4%.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Απώλειες κοντά στο 1% σημειώνει η μετοχή της Microsoft, αφότου ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την αύξηση του μερίσματος προς τους μετόχους του κατά 9,7%.

Σύμφωνα με το MarketWatch, το μέρισμα αυξάνεται στα 68 σεντ ανά μετοχή, από 62 σεντ ανά μετοχή που ήταν μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider