Νευρικότητα στη Wall Street - Κίνα και Fed στο «μικροσκόπιο»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρικότητα στη Wall Street - Κίνα και Fed στο «μικροσκόπιο»
Μεικτά πρόσημα στους κυριότερους δείκτες της Wall Street.

Τελευταία ενημέρωση 19:40

Μεταβλητότητα στη Wall Street κατά τη μίνι συνεδρίαση της Παρασκευής, με τις αγορές να αναζητούν τρόπο να κλείσουν την εβδομάδα με κέρδη, αφού τα τελευταία πρακτικά της συνεδρίασης της Fed ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η αύξηση των επιτοκίων της μπορεί να συνεχιστεί με μικρότερους ρυθμούς.

Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ διαπιστώνει πρόοδο στον αγώνα της ενάντια στον υψηλό πληθωρισμό και δείχνει δείγματα πως αν και θα συνεχίσει την συσταλτική νομισματική της πολιτική, δεν θα προχωρήσει σε γενναίες επιτοκιακές ανόδους.

Όπως έδειξαν τα πρακτικά, η Κεντρική Τράπεζα θα αξιολογεί τον αντίκτυπο που έχει η πολιτική της στην οικονομία πριν τις όποιες αποφάσεις για αλλαγές στη νομισματική της πολιτική, γεγονός που «ανοίγει τον δρόμο» για αυξήσεις μικρότερες από αυτές που προηγήθηκαν στις τελευταίες συνεδριάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Παράλληλα, τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται στην Κίνα και τα συνεχόμενα lockdown λόγω κορονοϊού μετά και την αναζωπύρωση των κρουσμάτων της πανδημίας. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Κίνα ανέφερε τους πρώτους θανάτους από την Covid-19 από τον Μάιο.

Οι μετοχές έκλεισαν με κέρδη την Τετάρτη, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ανόδου σε μια εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από μεταβλητότητα και χαμηλούς όγκους. Χθες Πέμπτη η αγορά ήταν κλειστή λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Η κίνηση των δεικτών

  • Ο Dow Jones κερδίζει 0,51% στις 34.368 μονάδες
  • Ο S&P 500 ενισχύεται οριακά 0,01% στις 4.027 μονάδες
  • Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,42% στις 11.237 μονάδες

Ο Dow είναι 9,1% πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, ανέφερε η Bespoke ενώ συνολικά τον Νοέμβριο σημείωσε άνοδο 4,5% σύμφωνα με το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Hyundai: Επένδυση 5,5 δισ. δολαρίων σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ

Κρατικά «φέσια» προς ιδιώτες: Νέα «παράταση» από Βρυξέλλες για τη μείωσή τους έως τον Δεκέμβριο – Για Φεβρουάριο 2023 οι συντάξεις

Οι πολυεπίπεδες απειλές για τους γαστρονομικούς θησαυρούς του Ρεθύμνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider