Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο
Επιχειρηματικές εξελίξεις και αποτελέσματα οδηγούν την αγορά προς τις 1.500 μονάδες. Το σήμα της Global X.

Τελ. ενημέρωση 13:20

Με το «trend is our friend» συνεχίζουν να πορεύονται οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο, με τις εξελίξεις σε διάφορα επιχειρηματικά πεδία αλλά και τα δυνατά αποτελέσματα να κρατούν ζεστό το ενδιαφέρον.

Η αγορά κινείται χωρίς υπερβολές και αυτό είναι το θετικό της κίνησης ενώ οι αποδόσεις εναλλάσσονται ανά περιόδους.

Όπως σημειώνει ο Ηλ. Ζαχαράκης της Fast Finance, «ο Τιτάνας έκανε την διαφορά ανακοινώνοντας την πιθανή εισαγωγή της θυγατρικής στην Αμερική. Αξίζει να θυμηθούμε το πακέτο λόγω εξόδου από τον MSCI το 2020 κάπου στο 11,80 ή ακόμα και το μεγάλο πακέτο του 2023 κάπου στα 14 για να καταλάβουμε την σημασία των πακέτων σε βάθος χρόνου στις μετοχές. Την Τρίτη περιμένουμε αποτελέσματα από τον ταλαιπωρημένο ΟΤΕ που έχει κάνει στάση στο πολύ σημαντικό make or break του 1450 επιπέδου. Την Πέμπτη να ακολουθούν Alpha Bank, ΕΛΠΕ και Eurobank. Να θυμίσουμε δε την ανακοίνωση του MSCI στις 14 του μήνα, ενώ η αγορά ακόμα περιμένει το deal της ΤΕΝΕΡΓΑ με την κόρη και την μάνα να συντηρούν το momentum».

Ο κλάδος της πληροφορικής συνεχίζει να συντηρεί τον ενδιαφέρον των επενδυτών ειδικά μετά το deal και της Epsilon με τις δύο νέες μας επιλογές από αρχές έτους Performance και Realcons να υπερποδίδουν καθώς η αγορά ποντάρει και σε είσοδο στην κύρια αγορά. Σημαντική η ανακοίνωση του Ελλακτωρα για επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ γεγονός που μπορεί να τον σπρώξει προς τα 3 ευρώ ψάχνοντας παρόλα αυτά το αύριο της εταιρίας.

Παράλληλα, ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του Χρηματιστηρίου Αθηνών δίνει, μιλώντας στο insider.gr ο Malcolm Dorson, επικεφαλής στρατηγικής της Global X για τις αναδυόμενες αγορές.

Μέσω της συνέντευξής του στο insider.gr, ο Dorson αναδεικνύει τα σημεία στα οποία οι ελληνικές μετοχές μπορούν να κερδίσουν περισσότερο έδαφος παγκοσμίως, παραμένοντας μια φθηνή επιλογή και αποτελώντας το καλύτερο «value story» μεταξύ των αναδυόμενων, αλλά και τα σημεία τα οποία χρήζουν βελτίωσης. Ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ισχυρό «turnaround» των ελληνικών τραπεζών, με τον κλάδο να εξακολουθεί να διαπραγματεύεται στο 0,6x της λογιστικής του αξίας.

Ως προς το μεγάλο θέμα που έχει ανοίξει γύρω από το αν είναι προτιμότερο να παραμείνει το Χρηματιστήριο Αθηνών σε ένα μικρότερο «πρωτάθλημα», όπως είναι αυτό των αναδυόμενων και να μεγεθύνει σε αυτό την παρουσία του, ή να ανέβει κατηγορία «παίζοντας» στην κορυφαία λίγκα των ανεπτυγμένων αγορών, ο Dorson φαίνεται να προκρίνει το δεύτερο, παραθέτοντας μια σειρά επιχειρημάτων.

Στο τεχνικό σκέλος «όσο έχουμε κλείσιμο πάνω από το 1.480 η τάση είναι επιθετική με το 1.500 κοντινή αντίσταση και το 1.539 επόμενο στόχο. Το 1.460 αποτελεί κοντινή στήριξη που μόνο διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 1.438. Σημαντικό νέο τεχνικό δεδομένο είναι τα νέα στοπ σε εβδομάδα και μήνα που ανέβηκαν στο 1.357», όπως αναφέρει ο Η. Ζαχαράκης.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί σήμερα κατά 0,64% στις 1.474,57 μονάδες, με τον τζίρο στα 40 εκατ. ευρώ περίπου. Ο FTSE 25 σημειώνει απώλειες 0,73% και ο τραπεζικός 0,77% στις 1.280,79 μονάδες.

Στις τράπεζες, πιέσεις καταγράφονται σε Eurobank στο -0,91% και τα 2,06 ευρώ, με την ΕΤΕ στο -0,62% και την Alpha στο -1,73%. Θετικό γύρισμα για την Πειραιώς στο 0,13% στα 3,865 ευρώ.

Παράλληλα, στο κόκκινο βρίσκονται ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή με απώλειες 1,3% και 1,12% αντίστοιχα, με την ΟΤΟΕΛ στο -1,55% και τη ΜΟΗ στο -1,31%.

Aπώλειες και για τη ΜΥΤΙΛ στο -1,23% και τα 38,64 ευρώ, με τον ΟΤΕ επίσης να διολισθαίνει σημαντικά κατά 1,73% στα 14,18 ευρώ.

Από την άλλη, υπερπαποδίδουν Ελλάκτωρ με ράλι 4,09% και Optima στο 2,3%. Ήπια ανοδικά ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΔΑΑ, όπως και η Aegean στο 0,84% και τα 13,27 ευρώ.

Παράλληλα, πακέτα πέρασαν για το 5% της Foodlink στο ΧΑ, στην τιμή των 0,41 ευρώ. Συνολικά 1.667.627 μετοχές άλλαξαν χέρια για την εισηγμένη, πιθανώς για την ενίσχυση του free float.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Dorson (Global X): Το ΧΑ αποτελεί το καλύτερο «value story» μεταξύ των αναδυόμενων - Κοντά η ένταξη σε «watch list»

Ενέργεια: Προχωρά η «θωράκιση» των νησιών – Στην Κομισιόν το σχήμα αποζημιώσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider