Δίωξη στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ για τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίωξη στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ για τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
Σε δίκη παραπέμπεται η πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), με την κατηγορία της παραβίασης του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Σε δίκη παραπέμπεται η πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), με την κατηγορία της παραβίασης του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Η Αφροδίτη Ρέτζιου παραπέμπεται σε δίκη, στις 28/11/2022, κατηγορούμενη για την κατάληψη του οδοστρώματος μπροστά από το υπουργείο Υγείας από υγειονομικούς και άλλους εργαζόμενους, οι οποίοι διεκδικούσαν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το περιστατικό κατήγγειλε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), απαιτώντας να σταματήσει τώρα οποιαδήποτε δίωξη στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ.

«Οι υγειονομικοί δεν τρομοκρατούμαστε! Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα τα δικά μας και των ασθενών μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Επειδή και στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ την τελευταία πενταετία έχουν υποστεί ποινικές διώξεις ως επικίνδυνοι για το δημοκρατικό πολίτευμα έχουν προσδιοριστεί δίκες και αναμένεται και ο προσδιορισμός νέων, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το υγειονομικό κίνημα δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται. Συνεχίζουμε τη δράση μας, τις κινητοποιήσεις για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και των εργαζομένων», αναφέρει από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, έκανε λόγο για κυβερνητικό αυταρχισμό και διώξεις συνδικαλιστών γιατρών του ΕΣΥ:

«Σε μια περίοδο που η υγειονομική κρίση είναι σε εξέλιξη και το περιβάλλον στο ΕΣΥ είναι δυστοπικό, με πλήρη αποδιοργάνωση των δημόσιων δομών και εξάντληση των αντοχών του προσωπικού, η κυβέρνηση επιλέγει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας και τη δίωξη γιατρών του ΕΣΥ επειδή άσκησαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να διαδηλώνουν. Με πρόσχημα την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα βήμα στον αυταρχικό της κατήφορο, σέρνοντας στα δικαστήρια συνδικαλιστές γιατρούς που τόλμησαν να αντισταθούν στην απαξίωση του ΕΣΥ και στην καταστροφική για τη Δημόσια Υγεία πολιτική της.

Η δίωξη της Προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος ( ΟΕΝΓΕ) κας Α. Ρέντζιου, στην οποία έχει ασκηθεί δίωξη που θα εκδικαστεί 28/11/2022, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ο πραγματικός στόχος είναι ο εκφοβισμός και η «προληπτική καταστολή» κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας. Η πρωτοφανής αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια και το όργιο επιθέσεων των ΜΑΤ ακόμα και σε συναυλίες, είναι στην ίδια κατεύθυνση και συνηγορούν για την καταστρατήγηση κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου στη χώρα», αναφέρει ο Ανδρέας Ξανθός. Και προσθέτει:

«Αυτό που παραγνωρίζει η κυβέρνηση είναι ότι με τις διώξεις αυτές και την κρατική καταστολή, δεν κάμπτεται το φρόνημα των υγειονομικών ούτε υποχωρεί ο αγώνας για τη στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, για την καθολική και ισότιμη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της κοινωνίας, για μόνιμες προσλήψεις και μισθολογική αναβάθμιση όλου του υγειονομικού προσωπικού, για την αξιοπρέπεια τόσο των εργαζομένων στο ΕΣΥ, όσο και των ασθενών».

Τη συμπαράστασή του στην Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τονίζοντας ότι «οι πολίτες έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, οι οποίες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνονται αιτία, για δικαστικές διενέξεις. Ειδικά, μάλιστα όταν πρόκειται για μέλη του ιατρικού κόσμου που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας, στην Πρόεδρο τη ΟΕΝΓΕ και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του κάθε πολίτη και της κάθε επαγγελματικής ομάδας, στην ειρηνική έκφραση των διεκδικήσεών του».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κλιματική αλλαγή: Τριπλασιασμός των πιθανοτήτων για εμφάνιση μιας νέας πανδημίας

Προσωπικός ιατρός: Νέες ειδικότητες στο σύστημα με απόφαση Πλεύρη

gazzetta
gazzetta reader insider insider