Αττικό Μετρό: Αναζητά σύμβουλο με 35,5 εκατ. ευρώ για τα projects στην Αττική

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αττικό Μετρό: Αναζητά σύμβουλο με 35,5 εκατ. ευρώ για τα projects στην Αττική

Στην προκήρυξη του σημαντικού όσο και υψηλού σε προϋπολογισμό διαγωνισμό για την για την επιλογή τεχνικού συμβούλου για τη γραμμή 4, προχώρησε η Αττικό Μετρό. Ειδικότερα, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας η προκήρυξη του διαγωνισμού που έχει ύψος 35,5 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Ο τίτλος της σύμβασης είναι «Υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου έργων της Αττικό Μετρό στην Περιφέρεια Αττικής» και το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών από τεχνικό σύμβουλο ο οποίος θα διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία προκειμένου να υποστηρίξει την Αττικό Μετρό στην υλοποίηση των έργων Γραμμή 4 αλλά και επέκτασης προς Πειραιά, αλλά και λοιπών έργων του Μετρό ή του Τραμ.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 35,482 εκατ. ευρώ, με τον ΦΠΑ να βαραίνει την Αττικό Μετρό, άρα μιλάμε συνολικά για ποσό περί τα 43 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος της σύμβασης (6,4 εκατ.) να αφορά σε στατικές μελέτες.

Η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές, Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΣΠΑ 2014-2020, από πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027 και από το ΠΔΕ. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 60 μήνες από την υπογραφή της. Η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 29 Μαρτίου 2021 και οι προσφορές θα αποσφραγιστούν στις 30 Μαρτίου.

Προφανώς, το είδος και το ύψος της σύμβασης θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον ισχυρών ονομάτων, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι εν λόγω διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί και προς περίπου 2-3 ετών αλλά ακυρώθηκε καθώς έμπλεξε στα γρανάζι των προσφυγών και επαναπροκηρύχθηκε από την Αττικό Μετρό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider