Η Cathay λανσάρει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πιλότους στην ιστορία της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Cathay λανσάρει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πιλότους στην ιστορία της
Η Cathay λανσάρει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ιστορία της για να καλύψει τα κενά στις θέσεις πιλότων.

Περισσότερους πιλότους από ποτέ αναζητά η Cathay Pacific Airways, η οποία ξεκινά το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει πραγματοποιήσει ποτέ στην 75ετή ιστορία της.

Η αεροπορική εταιρεία με βάση το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές ελλείψεις σε καίριες θέσεις, όπως το προσωπικό πιλοτηρίου, μετά τις μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων, λόγω των αυστηρών μέτρων Covid που εφαρμόστηκαν στην ασιατική περιοχή.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Cathay θα προσλάβει και θα εκπαιδεύσει 800 νέους Junior πιλότους, μέχρι το 2025, σε συνεργασία μας το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Η Cathay ανακοίνωσε τον Ιανουάριο πως θα επιχειρήσει να εφαρμόσει ένα σταθερό πλάνο προσλήψεων, μετά τα υψηλά επίπεδα παραιτήσεων που παρατηρήθηκαν διεθνώς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Κάτι που συναντά «εμπόδιο» την πολιτική των «μηδενικών κρουσμάτων» που εφαρμόζει το Χονγκ Κονγκ και η Κίνα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αυτή τη στιγμή, η Cathay διαθέτει 2.700 πιλότους, ενώ στις αρχές του 2021 διέθετε περισσότερους από 3.100 πιλότους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Cathay Pacific Airways: Απέλυσε δύο μέλη πληρώματος της για μη τήρηση των κανονισμών υγειονομικής προστασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider