Πιέσεις στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενόψει reverse split

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιέσεις στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενόψει reverse split

Απώλειες 3,5% κατέγραψε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι θα προβεί σε συνένωση των μετοχών της (reverse split).

Στην πρόσκληση στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΤΕ στις 26 Ιουλίου, η οποία αναρτήθηκε την Πέμπτη, αναφέρεται ρητά ότι θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη η αύξηση της ονομαστικής τιμής της κοινής μετοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότερη αναλογία του reverse split είναι 10 προς 1, δηλαδή κάθε 10 υφιστάμενες μετοχές θα αντιστοιχούν με 1.

Η τιμή της μετοχής μετά το κλείσιμο της Παρασκευής διαμορφώνεται στα 0,26 ευρώ, το οποίο σημαίνει πως εάν επιβεβαιωθεί ο κανόνας «10 προς 1», η ονομαστική τιμή της μετοχής θα ανέλθει στα 2,6 ευρώ.

Ο λόγος που δέχθηκε πιέσεις ο τίτλος στο ταμπλό είναι ουσιαστικά ψυχολογικός, καθώς αφενός οι μέτοχοι θα δουν τον αριθμό των μετοχών τους να διαιρείται δια του 10 ή άλλου αριθμού, και αφετέρου δεν θεωρείται εξίσου εύκολη η ανάκαμψη της μετοχής όταν η αφετηρία είναι μια υψηλότερη τιμή.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα ήταν η τελευταία από τις τέσσερις συστημικές που δεν είχε προχωρήσει σε reverse split, διατηρώντας την τιμή της μετοχής της σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider