Μειωμένη κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου ζητά από τα νοικοκυριά η Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειωμένη κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου ζητά από τα νοικοκυριά η Βρετανία
Η συμβουλή αυτή έρχεται μία εβδομάδα αφότου το Εθνικό Δίκτυο της χώρας προειδοποίησε ότι η Βρετανία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με διακοπές στην ηλεκτροδότηση, αν δεν καταφέρει να εισάγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο αυτόν τον χειμώνα.

Σε άμεσο περιορισμό της χρήσης φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, όσο γίνεται τον χειμώνα, ώστε να μειωθεί το κόστος της ενέργειας και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διακοπών ρεύματος, ζητά η ρυθμιστική αρχή Ofgem από τα βρετανικά νοικοκυριά.

«Όλοι μας θα έπρεπε να σκεφθούμε πώς θα μειώσουμε τη χρήση της ενέργειας όπου είναι εφικτό», επεσήμανε ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας Ofgem, Τζόναθαν Μπρέιρλ, προσθέτοντας πως: «δεν είναι μόνο ο πιο άμεσος τρόπος για να μειώσουμε τους λογαριασμούς μας. Βοηθάει επίσης ευθέως την ασφάλεια του εφοδιασμού μας, συμβάλλει στην απεξάρτηση από τον άνθρακα και εξοικονομεί χρήματα από τον προϋπολογισμό μας».

Παράλληλα, η Ofgem σύντομα θα ξεκινήσει μια εκστρατεία για να εξηγήσει πώς θα μειωθεί η κατανάλωση και τι θα πρέπει να περιμένουν οι καταναλωτές από τους παρόχους τους. Μέχρι τώρα η βρετανική κυβέρνηση αποφεύγει να ζητήσει από τους πολίτες να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές χώρες που συμφώνησαν να μειώσουν σε εθελοντική βάση τη χρήση αερίου κατά 15%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το 54% των Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Σκρέκας: Κοινή επιστολή 5 χωρών για πλαφόν στο φυσικό αέριο - Τα δύο βασικά σημεία

Φυσικό αέριο: Άρχισαν οι απευθείας παραδόσεις από τη Γαλλία στη Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider