Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν θα διστάσει να κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν θα διστάσει να κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» 
Η Αθήνα πρέπει να εγκαταλείψει την «μαξιμαλιστική της προσέγγιση» δηλώνει ο Τσαβούσογλου. «Ναι» σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις.

Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τη ‘μαξιμαλιστική της προσέγγιση’ και τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει ο διάλογος για τους υπεράκτιους πόρους στην Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα αναμένει από την ΕΕ να ενεργήσει ως «έντιμος και αντικειμενικός» μεσολαβητής.

Διαβάστε επίσης:

«Είμαστε ανοιχτοί σε συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας στην Άγκυρα.

«Όμως, όταν μια πλευρά ξεκινά να θέτει προϋποθέσεις, τότε υπάρχουν πολλά πράγματα που θα προτείνουμε και εμείς. Πριν από οτιδήποτε άλλο, η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τη μαξιμαλιστική της προσέγγιση», πρόσθεσε.

Προειδοποίησε την Αθήνα ενάντια στην κλιμάκωση των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Άγκυρα δεν θα διστάσει να κάνει «ό, τι είναι απαραίτητο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider