Wall Street: Σε «βαθύ κόκκινο» από τις δυσοίωνες προβλέψεις της FedEx

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Σε «βαθύ κόκκινο» από τις δυσοίωνες προβλέψεις της FedEx
Μία αλλαγή στο outlook από την FedEx και μια προειδοποίηση της για την παγκόσμια οικονομία, δείχνουν να συνταράσσουν και να συζητούνται πολύ έντονα στους επενδυτικούς κύκλους. 

Τελευταία ενημέρωση 19:00

Ολοταχώς για κλείσιμο εβδομάδας στο «κόκκινο» βρίσκεται η Wall Street, καθώς μία αλλαγή στο outlook από την FedEx και μια προειδοποίηση της για την παγκόσμια οικονομία, δείχνουν να συνταράσσουν και να συζητούνται πολύ έντονα στους επενδυτικούς κύκλους.

Ακόμα ο αντίκτυπος των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ δεν έχει εκτονωθεί, με την «γιγάντια» υποχώρηση του Dow Jones κατά 1.200 μονάδες να έχει λάβει χώρα μόλις την Τρίτη, σε μια εβδομάδα που κατά πως φαίνεται πρόκειται να είναι πτωτική για τέταρτη φορά σε σύνολο 5 εβδομάδων.

Ήδη, ο επιχειρηματικός κόσμος έχει «ανοίξει τα αυτιά του» και περιμένει τι θα «βγάλει» η συνάντηση της Fed την ερχόμενη εβδομάδα, με τους αναλυτές να προεξοφλούν άλλη μια μεγάλη αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.

Έτσι, ο Dow Jones την Παρασκευή «βουλιάζει» 284 μονάδες ή 0,92% στις 30.677 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 1,19% στις 3.854 μονάδες, και ο Nasdaq χάνει 1,40% ή 162 μονάδες, στις 11.390 μονάδες.

Μάκρο

Στο πολύμηνο υψηλό διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ που καταγράφει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κατά τον Σεπτέμβριο, μένοντας ωστόσο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και διατηρώντας τις ανησυχίες για το κατά πόσο οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία «ροκανίζουν» τις δαπάνες των πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 59,5 μονάδες έναντι 58,2 μονάδων τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 60 μονάδες.

Οι 59,5 μονάδες είναι το υψηλότερο σημείου του δείκτη για τους τελευταίους 5 μήνες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών στην αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 59,8 μονάδες έναντι 58,6 μονάδων τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 59,4 μονάδες.

Ο δείκτης που μέτρα τις προσδοκίες των καταναλωτών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ το επόμενο 12μηνο ανήλθε στο 4,6% έναντι 4,8% τον Αύγουστο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Επιχειρηματικά νέα

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για το ετήσιο outlook έκανε η FedEx, προβλέποντας πως το 2023 θα είναι ακόμα χειρότερο. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί άνω του 22%, ενώ έως τώρα φέτος έχει χάσει 21%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους χρήσης επηρεάστηκε από τους χαμηλότερους όγκους πωλήσεων παγκοσμίως, μια τάση που επιδεινώθηκε προς το τέλος του τριμήνου, ενώ αναμένει ότι οι συνθήκες θα επιδεινωθούν το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο.

Ειδικότερα, για το πρώτο τρίμηνο χρήσης κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη 3,44 δολαρίων ανά μετοχή και πωλήσεις 23,3 δισ. δολαρίων. Αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet, προέβλεπαν προσαρμοσμένα EPS ύψους 5,14 δολαρίων και πωλήσεις 23,6 δισ. δολαρίων.

Εκτός από την καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τη χρήση του 2023, για το δεύτερο τρίμηνο η FedEx εκτιμά έσοδα μεταξύ 23,5 δισ. και 24 δισ. δολαρίων, καθώς και προσαρμοσμένα EPS 2,75 δολαρίων «ή περισσότερα», σε αντίθεση με τις προσδοκίες της FactSet για EPS 5,48 δολαρίων και πωλήσεις 24,9 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FedEx: Υποβαθμίζει το outlook και προβλέπει επιδείνωση - «Βουτιά» 17% στη μετοχή

Wall Street: Δεν άντεξε την αβεβαιότητα για την αμερικανική οικονομία - Στο -1,4% ο Nasdaq

ΗΠΑ: Σε υψηλό 5 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider