Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος μετά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος μετά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
wall street
Oι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για πληθωρισμό και ανεργία αναζητώντας συμπεράσματα για την υγεία της οικονομίας. 

Τελευταία ενημέρωση 20:43

Συνεχείς μεταβολές καταγράφονται την Πέμπτη στη Wall Street, με τους δείκτες πλέον να κινούνται σε αρνητικό έδαφος, μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό αλλά και τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, τα οποία οι επενδυτές αξιολογούν αναζητώντας συμπεράσματα για την υγεία της οικονομίας.

Σημειώνεται πως υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) ενισχύθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον Αύγουστο, τη στιγμή που οι αναλυτές σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν επιτάχυνση κατά 0,3%. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκαν κατά 3,7%, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν επιτάχυνση κατά 3,6%. Ο δομικός CPI -που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας- αυξήθηκε κατά 0,3% σε σχέση με τον Αύγουστο και κατά 4,1% σε δωδεκάμηνη βάση, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές.

Επιπλέον, στις 209.000 διαμορφώθηκαν οι αρχικές αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο των 210.000 για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη. Πιο αναλυτικά, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Οκτωβρίου, 209.000 Αμερικανοί κατέθεσαν αίτημα για παροχή επιδόματος ανεργίας, τη στιγμή που αναλυτές ανέμεναν μικρή αύξηση στις 210.000.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones χάνει 0,79% στις 33.537 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,77% στις 4.343 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,71% στις 13.563 μονάδες.

Επιχειρηματικά νέα

Πιο αδύναμες του αναμενόμενου προβλέψεις για την ετήσια κερδοφορία έκανε η Walgreens, καθώς η ζήτηση για εμβόλια κορονοϊου και self test «βυθίζεται» στις ΗΠΑ. Η εταιρεία αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 3,20 με 3,50 δολαρίων το επόμενο οικονομικό έτος, με το εύρος να είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 3,72 δολάρια. Παράλληλα αναμένει χαμηλότερες πωλήσεις που να σχετίζονται με την covid, σε συνδυασμό με υψηλότερο φορολογικό συντελεστή και μειωμένες συνεισφορές leaseback. Προβλέπει, επίσης, ότι τα έσοδα στο σύνολο της χρήσης θα διαμορφωθούν μεταξύ 141-145 δισ. δολαρίων, όταν οι αναλυτές της Wall τα τοποθετούν σε πάνω από 144 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ξεπέρασε τα 45.000 νέα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Στο 3,68% το μέσο επιτόκιο

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά αύριο η διάθεσή του - Χαμηλότερη η τιμή από πέρυσι

PQH: Πουλάει δάνεια 4,8 δισ. ευρώ – Το project «Alphabet» διαδέχεται την άγονη «Αριάδνη»

gazzetta
gazzetta reader insider insider