Ισραήλ: Ο στρατός κάνει λόγο για αποδείξεις ιρανικής βοήθειας στις επιθέσεις της Χαμάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Ο στρατός κάνει λόγο για αποδείξεις ιρανικής βοήθειας στις επιθέσεις της Χαμάς
Πηγή: Associated Press
Σύμφωνα με τον IDF, υπάρχουν στοιχεία ότι η Τεχεράνη βοήθησε στην εκπαίδευση της Χαμάς στην κατασκευή και εκτόξευση ρουκετών ακριβείας και άλλων στρατηγικών όπλων.

O Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η υπηρεσία πληροφοριών του απέκτησε αποδεικτικά στοιχεία για την ιρανική συμμετοχή στην εκπαίδευση της Χαμάς, στην κατασκευή και εκτόξευση ρουκετών ακριβείας και άλλων στρατηγικών όπλων.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η ανακοίνωση του στρατού έρχεται μετά την της κατάληψη μιας μεγάλης, στρατηγικής σημασίας, σήραγγας στην περιοχή Daraj Tuffah στη βόρεια Γάζα τις τελευταίες ημέρες.

Όπως έγινε γνωστό, ο IDF με τη βοήθεια ειδικών ανέλυσε τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και ακριβείας, καθώς και άλλα αντικείμενα που βρήκε εκεί. Ο στρατός αρνήθηκε να διευκρινίσει ποια ακριβώς σημάδια υπήρχαν που φανέρωναν την ιρανική εκπαίδευση και καθοδήγηση στην κατασκευή και τη βολή των όπλων, αλλά στο παρελθόν αναφέρθηκε ότι ορισμένα από αυτά τα όπλα είχαν ιρανικές πινακίδες ή ιρανικές λέξεις.

Σε άλλες περιπτώσεις, έχουν ανακτηθεί οδηγοί χρήσης ή μηνύματα από ηλεκτρονικές συσκευές με συνδέσεις με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες η Χαμάς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την αιφνιδιαστική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ή να φτάσει στο επίπεδο της τρέχουσας μαχητικής της δύναμης, χωρίς χρηματοδότηση, υλικοτεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση από την Τεχεράνη.

Φωτογραφία @ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider