«Φουλάρουν» με φυσικό αέριο οι γερμανικές δεξαμενές - Στο 95% η πληρότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φουλάρουν» με φυσικό αέριο οι γερμανικές δεξαμενές - Στο 95% η πληρότητα
Στο 95% η πληρότητα των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Τα επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γερμανίας έφθασαν στο 95% τρεις εβδομάδες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με στοιχεία της GIE.

Οι διαδικασίες τρέχουν γρήγορα καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προετοιμάζεται για τον πρώτο χειμώνα της χωρίς ρωσικό αέριο εδώ και δεκαετίες. Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Τετάρτης, τα γερμανικά επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου διαμορφώθηκαν στο 94,97% χτες, ξεπερνώντας το φράγμα του 95% σήμερα.

Η Γερμανία έχει πληγεί σκληρά από την ξαφνική διακοπή των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία και έχει εντείνει τις προσπάθειες να γεμίσει τις εγκαταστάσεις της για να περάσει τον χειμώνα και να αποφύγει την έκδοση δελτίου για φυσικό αέριο. Το Βερολίνο έθεσε στόχο αποθήκευσης 85% έως την 1η Οκτωβρίου, που επιτεύχθηκε ένα μήνα νωρίτερα, και 95% έως την 1η Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Bundesnetzagentur, Κλάους Μιούλερ, τον Ιούνιο δήλωσε ότι ακόμη και αν οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου της Γερμανίας ήταν 100% γεμάτες, θα διαρκέσουν μόνο για 2,5 μήνες σε περίπτωση πλήρους διακοπής των ρωσικών ροών. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν τα νοικοκυριά δεν καταφέρουν να μειώσουν την κατανάλωση κατά ένα πέμπτο, θα ήταν δύσκολο να αποφευχθεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που θα έθετε σε κίνδυνο τη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Gazprom: Η Ευρώπη θα «παγώσει» ακόμη και με γεμάτες αποθήκες φυσικού αερίου

ΕΕ: Συμφωνία επί της αρχής για κοινές αγορές φυσικού αερίου - Σε 4 άξονες το πακέτο της Κομισιόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider