Τεχνολογικό ράλι στην Wall Street - Στο +2,3% o Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τεχνολογικό ράλι στην Wall Street - Στο +2,3% o Nasdaq
Άνοδος 500 μονάδων για τον Dow Jones, κέρδη 2% για τον S&P 500.

Τελευταία ενημέρωση 22.29

Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν άνοδο την Τετάρτη, καθώς η Wall Street προσπαθεί να «σπάσει» το αρνητικό σερί των τριών διαδοχικών εβδομάδων με απώλειες.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν ότι η Fed θα προχωρήσει σε νέα μεγάλη αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ώστε να τιθασεύσει τον υψηλό πληθωρισμό.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 1,57% ή 4874 μονάδες στις 31.633 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq επίσης «πρασίνισαν» με κέρδη 2,04% στις 3.987 μονάδες και 2,37% στις 11.817 μονάδες αντίστοιχα.

Νωρίτερα, πάντως, τα futures της Wall κινήθηκαν πτωτικά όταν η WSJ επανέλαβε τη δέσμευση του Τζερόμ Πάουελ πως για να μειώσει τον πληθωρισμό δεν αποκλείεται να έρθει αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες τον Σεπτέμβριο, από τη Fed.

Με αυτά τα δεδομένα, οι αγορές -με πιθανότητα 86%- προεξοφλούν μια «γενναία» αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση του τρέχοντος μηνός.

Μάκρο

Τα ευχάριστα νέα για τις ΗΠΑ συνεχίζονται καθώς το εμπορικό τους έλλειμμα για τον Ιούλιο συρρικνώθηκε κατά 12,6% για να «προσγειωθεί» στο χαμηλό εννέα μηνών των 70,6 δισ. δολαρίων.

Η κίνηση αντικατοπτρίζει τη μειωμένη ζήτηση των Αμερικανών για εισαγωγές αλλά και το ισχυρό δολάριο που καθιστά τα ξένα αγαθά λιγότερο ακριβά.

Οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 2,9% στα 329,9 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, ενώ οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 0,2% στα 259,3 δισ. δολάρια.

Το μικρότερο εμπορικό έλλειμμα αναμένεται να δώσει ώθηση στο αμερικανικό ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο. Το προϊόν της οικονομίας αναμένεται να αυξηθεί την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, μετά τη συρρίκνωσή του στο πρώτο και δεύτερο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρνητικά τα πρόσημα στις ευρωαγορές, αυξάνονται οι φόβοι για ύφεση

Σε ανοδική τροχιά το πετρέλαιο καθώς η αγορά σταθμίζει τις προοπτικές της προσφοράς

Κάτω από το 1 τρισ. δολάρια η αγορά των κρυπτονομισμάτων 

gazzetta
gazzetta reader insider insider