Κέρδη στην Wall με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα - Ράλι 11% για την Spotify

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα - Ράλι 11% για την Spotify
Άνοδος 230 μονάδων για τον Dow Jones. Στο +0,8% ο Nasdaq.

Τελευταία ενημέρωση 21.36

Σε θετικό έδαφος διαπραγματεύονται στη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς η αγορά υποδέχεται με αισιοδοξία το νέο γύρο ανακοινώσεων των κολοσσών της αμερικανικής οικονομίας για τις επιδόσεις τους στο γ' τρίμηνο, ενώ το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου οι συγκρούσεις Ισραήλ - Χαμάς μαίνονται για τρίτη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, εικόνα σταθεροποίησης καταγράφουν οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου, μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών που τις οδήγησε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2007, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να βρίσκεται σήμερα στο 4,84%.

Σε αυτό το κλίμα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 232 μονάδων ή 0,7% και διαμορφώνεται στις 33.168 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 επανέρχεται σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,69% στις 4.246 μονάδες, αφού την Δευτέρα ολοκλήρωσε 4 διαδοχικές συνεδριάσεις με αρνητικό πρόσημο. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να βρίσκεται στις 13.121μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,79%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη άνω του 3% καταγράφει η μετοχή της Coca Cola, καθώς ο κολοσσός στην αγορά των αναψυκτικών ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς για τα κέρδη και τα έσοδα στο γ' τρίμηνο, ενώ «άλμα» 11% σημειώνει και η μετοχή της Spotify, καθώς η πλατφόρμα της streaming μουσικής υπερέβη τις προβλέψεις τόσο για τα κέρδη τριμήνου όσο και για τον αριθμό των premium συνδρομητών.

Στον αντίποδα, απώλειες 1% καταγράφει η μετοχή της General Motors, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων από συνδικάτα εργαζομένων.

Σημειώνεται πως την τρέχουσα εβδομάδα, περίπου 150 εισηγμένες στον S&P θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους για το γ' τρίμηνο του έτους, στην μεγαλύτερη φουρνιά ανακοινώσεων, με την πλειοψηφία εξ αυτών να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, σύμφωνα με το CNBC, μέχρι σήμερα το 23% των εισηγμένων στον S&P 500 έχουν ανακοινώσει τις επιδόσεις τους, με το 77% εξ αυτών να ξεπερνά τις προβλέψεις της αγοράς.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, την σκυτάλη των ανακοινώσεων παίρνουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί Alphabet και Microsoft, ενώ εντός της εβδομάδας σειρά έχουν οι Amazon και Meta.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

3M: Επικράτησε των προβλέψεων για κέρδη και έσοδα στο γ' τρίμηνο - Αναβάθμιση outlook για το 2023

Λαγκάρντ: «Πονοκέφαλος» η αδυναμία συμφωνίας για νέους δημοσιονομικούς κανόνες - Ανάγκη για ενιαία στάση στο μεσανατολικό

Νορβηγία: Ζημίες 34 δισ. δολ. για το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο παγκοσμίως

gazzetta
gazzetta reader insider insider