Νέες απώλειες στο Χρηματιστήριο - Κάτω από τις 1.400 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες απώλειες στο Χρηματιστήριο - Κάτω από τις 1.400 μονάδες
Στους ρυθμούς της Πειραιώς και του τραπεζικού κλάδου αναμένεται να κινηθεί αυτή την εβδομάδα το Χρηματιστήριο.

Τελ. ενημέρωση 14:00

Ατονία από μεριάς αγοραστών και νέα πτώση καταγράφεται στο Χρηματιστήριο μετά από αυτήν της Παρασκευής, με την αγορά να περνά ξανά κάτω από τις 1.400 μονάδες, με ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο.

Παράλληλα, στους ρυθμούς της Πειραιώς και του τραπεζικού κλάδου αναμένεται να κινηθεί αυτή η εβδομάδα, και μένει να φανεί αν θα υπάρξει αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στη βάση και των αποτελεσμάτων που αναμένονται.

Την Τετάρτη ο Χρ. Μεγάλου και η ομάδα του θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της τράπεζας για το Q4, βάζοντας στο κάδρο τη διανομή μερίσματος και κυρίως το placement για την αποεπένδυση του ΤΧΣ. Οι κινήσεις της διοίκησης Μεγάλου θα δώσουν περισσότερη δύναμη σε όλο τον κλάδο, εν αναμονή και των όσων θα ανακοινώσουν οι υπόλοιπες τρεις, με έμφαση στα business plan.

Παράλληλα, με τη διαδικασία της γρήγορης εισόδου αναμένεται να εισέλθουν στους δείκτες του οίκου FTSE οι μετοχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ως effective date έχει οριστεί η 14η Φεβρουαρίου, με τις μετοχές του ΔΑΑ να εισέρχονται με βαρύτητα 15,604394% στον FTSE All World, στον FTSE MPF All World, στον FTSE Global Large Cap και στον FTSE Emerging.

Σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance, «ο ΓΔ πλέον προσπαθεί να αφήσει πίσω του το 1.400 επίπεδο ενώ παράλληλα και ο s&p αντίστοιχα το επίπεδο των 5000. Είναι δεδομένο ότι στα επίπεδα στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δούμε διακυμάνσεις μιας και τα επίπεδα έχουν μνήμη τόσο από το 2009
όσο και από το 2003. Παρόλα αυτά να σημειωθεί πως η αγορά κάνει προσπάθεια να ανακαταλάβει το οχυρό που έχασε το 2010. Να πούμε πως ουσιαστικά οι περισσότεροι τίτλοι το έχουν ήδη καταφέρει εδώ και μεγάλο διάστημα και πλέον ο τραπεζικός είναι αυτός που θα πάρει το τεχνικό βάρος στις πλάτες του όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές. Την Τετάρτη έχουμε την τριμηνιαία αναδιάρθρωση του MSCI ενώ παράλληλα το Ελ. Βενιζέλος μπαίνει και στον ftse Russel».

Το πιο σημαντικό νέο τεχνικό δεδομένο είναι το νέο ημερήσιο stop στον τραπεζικό κλάδο που πλέον είναι στις 1209 μονάδες σε κλείσιμο ημέρας. Ο ΓΔ δείχνει ότι τουλάχιστον προβληματίζεται στην ζώνη του 1410+ και μένει να δούμε αν δοκιμαστεί κατοχύρωση άμεσα ή μπούμε σε μία πλάγια κίνηση ή διόρθωση. Είμαστε σε φάση που το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό είναι με αγοραστικό σήμα. Παράλληλα το εβδομαδιαίο του ΓΔ βρίσκεται σε επιθετική τάση. Είναι λογικό οι περισσότεροι να περιμένουν διόρθωση παρόλα αυτά οι μαζικές κινήσεις σε ένα χαρτοφυλάκιο είναι ότι χειρότερο για μείωση αποδόσεων.

Στο ταμπλό, ο ΓΔ καταγράφει νέες απώλειες 0,35% στις 1.396,06 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ιδιαίτερα χαμηλός καθώς δε ξεπερνά ούτε τα 40 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει πτώση 0,34% στις 3.396,65 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός υποχωρεί κατά 0,6% στις 1.217,20 μονάδες.

Και οι τέσσερις συστημικές καταγράφουν απώλειες με τη Eurobank στο -0,92%, την ΕΤΕ στο -0,51%, την Πειραιώς στο -0,57% και την Alpha Bank στο -0,78%.

Στο κόκκινο επίσης η μετοχή της ΔΕΗ με νέες απώλειες 0,76%, με το ΔΑΑ να διορθώνει κατά 1,41%. Απώλειες και για την Τιτάν, την Τέρνα Ενεργειακή αλλά και τη ΒΙΟ.

Μεγαλύτερη πτώση για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο -1,64% αλλά και για τη Cenergy. Ελαφρώς υψηλότερα η μετοχή της ΕΕΕ μετά το πολυήμερο πτωτικό σερί. Κέρδη για ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ και ΕΛΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι επιδόσεις των dual listing εισηγμένων και τα αντικρουόμενα μηνύματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider