Η Alfa Romeo σχεδιάζει το supercar που θα ανταγωνιστεί Porsche και Ferrari

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Alfa Romeo σχεδιάζει το supercar που θα ανταγωνιστεί Porsche και Ferrari

H Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα supercar που θα μπορεί να ανταγωνιστεί εκείνα της Ferrari, της McLaren και της Porsche.

Το επερχόμενο κουπέ που θα ονομάζεται 8C θα διαθέτει έναν twin turbo θερμικό κινητήρα, που θα «συνδέεται» με τους πίσω τροχούς, σε συνδυασμό μ’ έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα κινεί τον εμπρός άξονα, αποδίδοντας πάνω από 700 ίππους. Θα πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Μέγιστη ταχύτητα δεν ανακοινώθηκε.

Τα νέα για την 8C συνόδευαν ανακοινώσεις ότι η εταιρεία που ανήκει στη Fiat θα κυκλοφορήσει επίσης περισσότερα SUV και ένα ακόμη «ειδικό» μοντέλο: ένα δίθυρο κουπέ με βάση τη Giulia που θα ονομάζεται GTV.

To supercar είναι μια τολμηρή κίνηση για την εταιρεία που τα δίνει όλα για όλα στις ΗΠΑ, όπου κυριαρχούν τα SUV πολυτελείας και τα crossover. Πέρυσι το sedan Giulia και το SUV Stelvio πήγαν πολύ καλά, και θα περίμενε κανείς από την Alfa Romeo να συνεχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα που θα μπορούν να ανταγωνιστούν το Macan της Porsche ή το F-Pace της Jaguar.



Σχέδια για την 8C (επάνω) και τη GTV

Όμως οι παγκόσμιες πωλήσεις αφήνουν περιθώρια για πειραματισμούς και καινοτομίες, καθώς έχουν αυξηθεί πάνω από 160% τα τελευταία πέντε χρόνια. Το 2018 αναμένεται να πωληθούν 170.000 Alfa Romeo, σε σχέση με τα 66.000 του 2014. Από αυτά το 16% θα αντιστοιχεί στις ΗΠΑ.

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία ανέμεναν τέτοια νέα από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν διευθύνων σύμβουλος των Alfa Romeo και Maserati ορίστηκε ο Τιμ Κουνίσκις, ο άνθρωπος πίσω από την επιτυχία των SRT εκδόσεων της Dodge όπως τα Challenger Hellcat και Demon.

Άλλωστε η Alfa Romeo έχει γράψει ιστορία στα ράλι, με πρωταθλήματα Formula 1 στη δεκαετία του 1950, νίκες στο 24ωρο Λε Μαν στη δεκαετία του 1930, και πολλαπλές νίκες στο ράλι vintage αυτοκινήτων, Mille Miglia. Η νέα 8C δανείζεται το όνομά της από την Alfa Romeo 8C Competizione, που κατασκευαζόταν από το 2007 έως το 2010.



Η 8C Competizione

Εκπρόσωπος της εταιρείας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την 8C και αρκέστηκε να δηλώσει ότι μέχρι το 2022 τα σπορ αυτοκίνητα και τα supercars θα αποτελούν το 5% των παγκόσμιων πωλήσεων της Alfa Romeo. Ο στόχος είναι να βγάλουν στους δρόμους κάτι πιο συναρπαστικό από ένα ακόμη SUV. «Το μέλλον μας εξαρτάται από το πόσο πιστοί θα μείνουμε στις αγωνιστικές μας ρίζες», δήλωσε ο Τιμ Κουνίσκις. «Έχουμε μάθει πως όταν μένουμε πιστοί στο DNA της Alfa μπορούμε να ξεχωρίσουμε σε κάθε τομέα της αγοράς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider