Audi Q8, o νέος άρχοντας των δαχτυλιδιών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Audi Q8, o νέος άρχοντας των δαχτυλιδιών

Όλο το ακούγαμε και όλο δεν το βλέπαμε. Ο λόγος για το πρώτο Coupe SUV της Audi, το οποίο καθυστερούσε να εμφανιστεί, ενώ την ίδια στιγμή αλώνιζαν στην κατηγορία η BMW X6 και η Mercedes GLE. Η αναμονή πήρε τέλος, καθώς η μάρκα με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια παρουσίασε με το Q8 μία κορυφαία πρόταση, που θα κάνει δύσκολη τη ζωή των ανταγωνιστών του χάρη στην ιδιαίτερη αισθητική του και την προηγμένη τεχνολογία του.

Το μήκους 4,98 μ. μοντέλο δεν είναι πάντως κατά κανένα τρόπο ένα Q7 με οροφή από Α7, αλλά αναδεικνύει μία δική του αισθητική και στο πίσω μέρος δεν χαμηλώνει τόσο έντονα το αμάξωμα, όπως στους άλλους δύο προαναφερθέντες αντιπάλους του. Σήμα κατατεθέν του αποτελούν χωρίς αμφιβολία τα πίσω κολονάκια, που παραπέμπουν στο ιστορικό Quattro πρώτης γενιάς.

Το μήκος του μεταξόνιου, που αγγίζει τα τρία μέτρα, φροντίζει για εκπληκτικούς χώρους στο πολυτελές εσωτερικό, ενώ και ο χώρος αποσκευών δεν δίνει αφορμή για κριτική με έναν οικογενειακών προδιαγραφών όγκο μεταξύ 605 και 1.755 λίτρων. Πολύ σύγχρονη είναι και η εικόνα του κόκπιτ με υψηλής ανάλυσης οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ στο ταμπλό κυριαρχούν δύο μεγάλες οθόνες αφής 10,1 και 8,6 ιντσών για την πλοήγηση και για το σύστημα κλιματισμού. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών τύπων καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού, από σπορ τύπου μπάκετ έως άνετες «πολυθρόνες» με εξαερισμό, μηχανισμό μασάζ, κλπ.

Στον στάνταρ εξοπλισμό του νέου «άρχοντα των δαχτυλιδιών», που αναμένεται γύρω στον Σεπτέμβριο στη χώρα μας, θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και ανάρτηση με ελεγχόμενη απόσβεση, ενώ θα προβλέπονται προαιρετικά και εκδόσεις με αερανάρτηση.

Το λανσάρισμα του Audi Q8 θα γίνει με έναν τρίλιτρο πετρελαιοκινητήρα 286 ίππων και με 600 Νm μέγιστη ροπή στρέψης. Ο V6 διακρίνεται για τις εξαιρετικές επιδόσεις του (0 – 100 χλμ./ώρα σε 6,3’’, τελική ταχύτητα 232 χλμ./ώρα), θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο Tiptronic οκτώ σχέσεων, ενώ εκτιμάται ότι θα εμφανίζει και συγκρατημένη κατανάλωση. Στις αρχές του 2019 θα ακολουθήσουν ένας μικρότερος V6 Diesel με 241 ίππους και ένας τρίλιτρος, εξακύλινδρος βενζίνης με 340 άλογα.

Στη συνέχεια θα δούμε την κορυφαία έκδοση S Q8 με οκτακύλινδρους κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης, που θα αποδίδουν αντίστοιχα 435 ίππους και πάνω από 600 άλογα, ώστε να κοντράρουν στα ίσια τις BMW X6 M και Mercedes AMG GLE 63.

Δεν πρόκειται πάντως να υπάρξει υβριδική έκδοση 448 ίππων, όπως εκείνη που είδαμε στην πρωτότυπη μελέτη του Audi Q8 πριν την παραγωγή του. Να σημειώσουμε, ότι όλοι οι κινητήρες θα εφοδιάζονται στάνταρ με ηλεκτρικό κύκλωμα υψηλής τάσης 48 Volt, χάρη στο οποίο θα μειώνεται σύμφωνα με την Audi η κατανάλωση καυσίμου κατά 0,7 λίτρα στα 100 χλμ.

Για τιμές είναι πολύ νωρίς να μιλάμε ακόμη, οπότε…υπομονή, ωστόσο και αυτές θα είναι επί της ουσίας ενδεικτικές, καθώς θα υπάρχει μία μεγάλη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού, ικανή να βάλει σε πειρασμό κάθε υποψήφιο αγοραστή ενός Audi Q8.

Audi Q8, o νέος άρχοντας των δαχτυλιδιών
Audi Q8, o νέος άρχοντας των δαχτυλιδιών
Audi Q8, o νέος άρχοντας των δαχτυλιδιών
Audi Q8, o νέος άρχοντας των δαχτυλιδιών
Audi Q8, o νέος άρχοντας των δαχτυλιδιών
Audi Q8, o νέος άρχοντας των δαχτυλιδιών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider