Αυτή η θέση στάθμευσης κοστίζει 760.000 δολάρια

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αυτή η θέση στάθμευσης κοστίζει 760.000 δολάρια

Ένας χώρος στάθμευσης για ένα και μόνο όχημα στην κινεζική πόλη του Χονγκ Κονγκ, που αποκτήθηκε έναντι 430 χιλ. δολαρίων, μετά από μόλις μία χρονιά πωλήθηκε για 760 χιλ. δολάρια, θέτοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το ακριβότερο πάρκινγκ στον πλανήτη.

Ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης βρίσκεται στο πολυτελές κτιριακό συγκρότημα Ultima, στην περιοχή Kowloon και αποκτήθηκε έναντι 430 χιλ. δολαρίων, το Σεπτέμβρη του 2017.

Εννέα μόλις μήνες αργότερα, το ζευγάρι των ιδιοκτητών του το πούλησε για 760 χιλ. δολάρια, κερδίζοντας 330 χιλ. δολάρια από την πολύ συμφέρουσα αυτή συναλλαγή.

«Το κτιριακό συγκρότημα βρίσκεται σε μια πολυτελή περιοχή κατοικιών. Ένα διαμέρισμα εκεί κοστολογείται στα 12,7 εκατ. δολάρια», τονίζει ο διευθυντής ενός μεσιτικού γραφείου της περιοχής. «Η ευκολία τους είναι πολύ σημαντικότερη από τα χρήματα», καταλήγει.

Όπως σημειώνει ο Business Insider, το πολυτελές συγκρότημα Ultima βρίσκεται πλέον στην κορυφή της λίστας με τα ακριβότερα πάρκινγκ στον κόσμο. Τον Απρίλιο, ένας χώρος στάθμευσης εκεί νοικιάστηκε έναντι 1.274 δολαρίων το μήνα. Πρόκειται για το πάρκινγκ με το υψηλότερο ενοίκιο στην πόλη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το κτιριακό συγκρότημα Ultima διαθέτει μόνον 370 θέσεις στάθμευσης για 527 κατοικίες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές των πάρκινγκ να απογειωθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider