Ρέγκλινγκ: Η άνοδος των ιταλικών αποδόσεων επηρέασε τις ελληνικές τράπεζες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ρέγκλινγκ: Η άνοδος των ιταλικών αποδόσεων επηρέασε τις ελληνικές τράπεζες
Ερωτηθείς για την Ελλάδα ο επικεφαλής του ESM είπε πως δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βγει στις αγορές και ότι το ταμειακό μαξιλάρι ασφαλείας που διαθέτει μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον για 24 μήνες.

Στην παραδοχή πως η αναταραχή γύρω από την Ιταλία επηρεάζει τα ελληνικά ομόλογα και τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές προχώρησε σήμερα, Τρίτη, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές στο Λουξεμβούργο.

Ο επικεφαλής του ESM ξεκαθάρισε πως υπάρχει ανησυχία για την Ιταλία λόγω των δημοσιονομικών της σχεδίων που δεν είναι συμβατά με τα όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών στο πρόσφατο παρελθόν.

Υποστήριξε δε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού για την Ιταλία, υπογραμμίζοντας πως μέχρι στιγμής υπήρξε πολύ περιορισμένη μετάσταση της ιταλικής αναταραχής σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει οποιασδήποτε σύγκριση της Ιταλίας με την Ελλάδα. «Η περίπτωση της Ιταλίας διαφέρει από την περίπτωση της Ελλάδας», είπε.

Πάντως, αναγνώρισε πως η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων δεν επέδρασε μόνον στο κόστος χρηματοδότησης των ιταλικών τραπεζών, αλλά έπληξε και τις ελληνικές τράπεζες.

Ερωτηθείς για την Ελλάδα είπε πως δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βγει στις αγορές και ότι το ταμειακό μαξιλάρι ασφαλείας που διαθέτει μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον για 24 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider